Jóindulatú veserák?

Tisztelt Doktor/Doktornő! Gasztroenterológiai vizsgálatom megelőzvén készült hasi ultrahangom eredménye a következő lett, aminek értékelésében kérném segítségét. A máj normális nagyságú, homogén szerkezetű. Az epeutak normális tágasságúak. Az epehólyag átlagos folyadéktartalmú, benne kő nem ábrázolódott. A pancreas nem szélesebb. A lép normális nagyságú. A vesék normális nagyságúak, a parenchyma vastagsága megtartott. A jobb vese középső harmadában a ventralis parenchymában egy 7 mm-es kerekded echodús képlet látható. Mk. pyelon jelzetten tágabb. A hólyag közepesen telt, az uterus normális nagyságú. A hasi aorta lefutása és lumene megtartott. Pathológiás kokárda nem ábrázolódott. Vélemény: Kétoldali jelzett pyelectasia. A jobb vesében lévő echodús képlet v.s. angiomyolipoma. Ha ez valóban rák, még ha jó indulatú is, azt nem kellene kivenni onnan, kezelni valamelyest, ill. 3 éve már jelezték a jobb vesémben a vesetágulatot, mára már mindkettőben van. A helyi urulógián azt mondták egyikkel sem kell foglalkozni és csak igyak sokat. Nem vonom kétségbe a tanácsukat, de magam és párom megnyugtatására szeretném ha más orvos is véleményezné a hasi ultrahangom eredményét. Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Brasnyó Pál válasza vese UH témában

Tisztelt Kérdező!

Az angiomyolipoma jó indulatú elváltozás, de okozhat problémát, pl bevérzést, ezét fontos a tisztázni, hogy valójában milyen eltérésről van szó, illetve az eredményeknek megfelelően követni. Emiatt urológiai vizsgálat javasolt.

Dr. Brasnyó Pál
Dr. Brasnyó Pál Belgyógyász, nefrológus, diabetológus
Kérdés: 2013. január 16., 18:23; Megválaszolva: 2013. január 19., 09:59
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Veseelégtelenségre utaló...
Kedves Doktornő! Pár napja készült laborvizsgálaton 2 értékem lett jóval magasab a referenciatartománynál, az egyik a kreatinin ami 125 umol/L lett...
Magas kratinin szint
Tisztelt Dr nő 43 éves 80 kg izmos testalkatú fehér férfi vagyok régóta foglalkozom testépítéssel, egyéb sportokkal egészséges életmódot...
Állandó vízhajtás
Tisztelt Doktornő! kb 4 éve refluxos vagyok 1 cm hiatus herniával. kb 2 éve van jó pár ételintoleranciám és laktózérzékeny is...
Magasabb Kreatinin, alacsony eGFR
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Rendszeresen sportoló, egészséges életmódot folytató, normál testsúlyú nő vagyok, nem dohányzom, nem iszom, kevés...