Laboreredmények: van szükség kivizsgálásra?

Tisztelt Válaszadó! Az utóbbi időben 3-4 havonta voltam laborvizsgálaton. Mindig közel hasonló eredményeim születnek, annyi különbséggel, hogy míg a vizeletemben soha nem tapasztaltak eltérést a normális értékektől, az utóbbi két vizsgálatnál viszont igen. Legutoljára aug.17.-én voltam laborban és négy eredményem is csillagos lett. Eltérő eredményeim: Vizelet vörösvértest 48 /ul Vizelet fehérvérsejt 109 /ul Vizelet laphámsejt 18 /ul Vizelet Uroth.és vesehámsejt 8 /ul Amit nem csillagoztak meg, de szerintem magas érték az a vizelet baktérium: 47 /ul. Tudom, hogy ezek a vesével vannak kapcsolatban, de eddig semmi gondom nem volt vele. Mi okozhatja, mi a megoldás a megszüntetésére? Az utóbbi időben új gyógyszerem a Legalon és a Milurit lett, néha, de tényleg csak néha, ha nagyon fáj a derekam, akkor szoktam bevenni egy egy Cataflant, de ennek a mennyisége nem haladja meg a havi 3-4 szemet. Régi gyógyszereim, amit mindennap szednem kell a: Betalac-zok, a Co-renit, a Lomire és a Zocor, de ezeket már több, mint két éve szedem. Valami külön kivizsgálásra szükség lenne-e, vagy egy egyszerű gyógyszerkúrával is helyre állíthatók az értékek? A válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Tóth Margit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza vizelet eltérés témában

Kedves Kérdező,

Az Ön által leírt eredmények alapján leginkább a vese és húgyutat érintő gyulladás merül fel, melynek megoldása gyógyszeres kezelést (antibiotikum) igényel. Nem tett említést arról hogy van-e más panasza (pl.: láz, fájdalmas és/vagy gyakori vizeletürítés) a derék táji fájdalmon kívül. Amennyiben deréktáji fájdalma új keletű és/vagy emellett magas láza és/vagy vizeletürítési panasza is van a felmerülő vesemedence gyulladás miatt, mindenképp forduljon házi orvosához, hogy, amennyiben szükséges elkezdjék a kezelést, megtegyék a szükséges lépéseket, esetleg kontrollálják, kiegészítsék a vizsgálatokat. (Természetesen panaszmentesség esetén is mutassa be laboreredményeit házi orvosának.)

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 25., 15:17; Megválaszolva: 2012. augusztus 28., 21:29
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Kell-e további kezelés?
Tisztelt Doktornő! Nagymamám 80 éves, magas vércukor-és koleszterinszinttel és magas vérnyomással. Ezekre gyógyszert is szed. (Ezeken kívül még...
Veseelégtelenségre utaló...
Kedves Doktornő! Pár napja készült laborvizsgálaton 2 értékem lett jóval magasab a referenciatartománynál, az egyik a kreatinin ami 125 umol/L lett...
Magas kratinin szint
Tisztelt Dr nő 43 éves 80 kg izmos testalkatú fehér férfi vagyok régóta foglalkozom testépítéssel, egyéb sportokkal egészséges életmódot...
Állandó vízhajtás
Tisztelt Doktornő! kb 4 éve refluxos vagyok 1 cm hiatus herniával. kb 2 éve van jó pár ételintoleranciám és laktózérzékeny is...
Magasabb Kreatinin, alacsony eGFR
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Rendszeresen sportoló, egészséges életmódot folytató, normál testsúlyú nő vagyok, nem dohányzom, nem iszom, kevés...