• Visszerek a herezacskón

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. úr! kb 1 éve volt herevisszér műtétem. A herezacskóm bőrén vannak kékes, kanyargós értágulatok. El lehet tüntetni ezeket, úgy mint mondjuk a lábon lévőket? Ezek a fajta erek problémát jelentek? Rosszak az ereim? Gyakoriak ilyesmi erek a herezacskón, vagy csak nekem van ilyen problémám? Üdvözlettel: B. Zsolt

        Dr. Merth Gábor válasza a herezacskó témában

        Kedves Zsolt! Azt kell mondjam, attól függ. Általában egy enyhe fokú herevisszérsérv műtéti megoldása után rendeződnek a viszonyok. Súlyosabb, kétoldali, régebb óta meglévő állapotot követően ezek a tág vénák nem szoktak "elmúlni". Ezek azonban műtét után -miután a herefunkciós paraméterek rendeződtek- esztétikai problémán kívül egyéb zavart nem okoznak. (Problémamegoldás szintén -ambuláns- kisebb beavatkozást igényel.) Azt javaslom, ha nagyon zavarja a dolog, fél évre a műtétre rá, ellenőrizze a fent említett paramétereket, majd kérdezzen rá ezen erekre is. De a fél évet (minimum 4 hónapot) én kivárnám.


        Kérdés: 2011. október 03., 16:28; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: