• Here panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves válaszadó szakorvos.Először leírnám az előzményt és aztán a kérdést. Előzmény: Tisztelt Válaszadó szakorvos. Olyan kérdésem lenne hogy találtam egy kis dudort a mellékherém mellett a herén,elmentem háziorvoshoz azt mondta nem lát semmit de elküld ultrahangra. El is mentem megtörtént az ultrahang és azt mondta a doki hogy nem talált semmit. De akkor mi lehet az a dudor ami a másik herén nem tapintható. Most viszem vissza majd a háziorvoshoz a papírt. A papíron ez áll:MKo,a here és a mellékhere norm. nagyságú,szabályos szerkezetű. A scrotumban folyadékgyülem nem látható. Mko.inguinalisan vizsgálva kóros nyirokcsomó megnagyobbodás nem látható. A kérdés lényege az lenne hogyha esetleg a herén daganatos elváltozás lenne bármely méretű.Azt az ultrahang kimutatná? Válaszát köszönöm. De valószínűleg még egy urulógust felkeresek mert nem nyugodtam meg. 2011-03-01 16:40 Kedves Kérdező! Az ultrahangos lelet teljesen negatív. Ha daganat lenne tapintható, kimutatná az ultrahang, ráadásul a hererák a here állományban nő. 2011-03-03 17:39 Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, rovatvezető családorvos Felkerestem azóta egy urulógust is mert nem nyugodtam meg a z ultrahang után.Mutattam neki a kb 2mm es kis kemény gömb alakú csomót a herémen és azt mondta h az a mellékhere mert ő megnézett és ott csak mellékhere van.De kérdem én ha én érzem a kemény csomót és tudom hogy hol a mellékhere és amit tapintok az nem az mert a másik herémen nincs olyan és ott is érzem a mellékherét és a herét is.Bár mát 2 orvos cáfolt.Még is állandó lágyékfájdalmam van és kellemetlen érzés a herében. Nemhonném hogy a csomót is odaképzelem és a fájdalmat is .Nemtudom mit tegyek mert már szégyenlek orvoshoz menni,de úgy érzem felületesen vizsgáltak mert ha én érzem a kemény csomót akkor azt neki is észre kellene venni és úgygondolom hogy a mellékhere nem 2mm-es kemény kis csomó a herén.Igaz hogy az ultrahangis negatív lett de akkor mi lehet az a kis csomó? Minden nap nyugtalan vagyok és ez kihat a közérzetemre is :S Mit tegyek Kedves Doktor Úr/Nő?

        Dr. Boros Miklós válasza a here témában

        Tisztelt kérdező! A daganatot az ultrahang és az urológus szakorvos is kizárta, emiatti aggodalma alaptalan. A here tetején a herefüggelék is megtalálható, sőt egyes esetekben tapintható. Nyomásra mind a here, mellékhere és a függelék is érzékeny így a vizsgálati lelet nem meglepő. A lágyékfájdalom oka nem a herefüggelék lesz. A kivizsgálást igénylő tünete a fokozódó duzzanat és fájdalom.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 21., 14:21; Megválaszolva: 2011. március 22., 16:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés