Bal here fájdalom spermatocele

Tisztelt DR úr! szeretném öntől megkérdezni, hogy bal here fájdalmam, van urológusomnál jártam és ő elküldőt here ultrahangra. A lelet eredménye. M két here echoszerkezete és keringése szabályos. A mellékherék enyhén duzzadtabbak, bennük kissé tágabb tubuláris képletek láthatók, ezek többségéből Doppler jel nem nyerhető.Néhányban azonban vénás keringés figyelhető meg. M két here alsó pólusa mellett kevés folyadék észlelhető.Ez jobb oldalon 3cmx0.7cm, bal oldalon 1.7cmx0.6cm.Vélemény: Az UH kép elsősorban spermatocele lehetőségét veti fel.2010.08.30.történt.Ezután vissza mentem az urológusomhoz és irt fel 2 doboz cifloxint és a herék fel pócólását jegelését javasolta.De közben MR vizsgálaton voltam ami kimutatta, hogy L4-es csigolya közt sérv van, amire az urológusom azt mondta, hogy össze függés lehet a here fájdalommal. A gerinc sérvemet.2010.10.20-án megműtötték és a here fájdalmam azóta sem csillapodott, és a bal herémen belül van egy megvastagodott sötét ér, amit ha újammal megnyomok még jobban fáj, sőt még van amikor ez a lüktető fájás a bal lábamra is kihat. A gerinc torna után is van amikor elkezd fájni.Szeretném megkérdezni a doktor urat, hogy ezek után mit javasol? Válaszát előre is nagyon szépen megköszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza here témában

Tisztelt Olvasónk!

Valóban nehézséget szokott okozni az, hogy a gerincproblémák a lábba, lágyéktájra és heretájra sugárzanak. A tágult herevisszerek is okozhatnak ilyen panaszt. Sőt, lehet, hogy az Ön esetében mindkettőről szó van egyszerre. Javaslom a here hidegvizes borogatását, és a derekára buzonyára szed gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillpító hatású gyógyszert. Érdemes várni és tűrni, amíg egyértelműen el lehet különíteni a két eredetet, majd a herevisszér tágulatot is egy kisebb műtéttel lehet szűntetni.

Kérdés: 2011. február 24., 15:29; Megválaszolva: 2011. március 02., 17:04
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.