• Osztott vese

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr. 25 éve rendszeres vesevizsgálato veszek részt, mivel a bal vesém a kismedencében a hugyhójag mögött helyezkedik el. A legutóbbi vizsgálato megállapították, hogy a jobb vesém osztott. Én eddíg úgy tudtam, hogy az osztott vese születésünktől igy van. Nekem eddíg sohasem mondták. Minbíg úgy állapították meg, hogy a jobb vesémnél minden rendben van. Létezik, hogy, most 60 évesen ett osztott. Ez nem probléma? Kérem, ha lehetséges írják már meg véleményüket a problémámról. Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel Szakács Tiborné

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a vese témában

        Osztott vese fogalma a klinikumban nem mindig jelent betegséget, kezelendő állapotot. Ultrahang vizsgálat közben gyakran észlelünk bizonyos anatómiai eltéréseket melyek felvetik kettős üregrendszer lehetőségét, ám szeretném megnyugtatni ezeknek elenyésző százaléka szorul valóban kezelésre, és már valószínűleg panaszt okozott volna, tehát nem valószínű hogy gyakorlati jelentősége lenne.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 08., 13:42; Megválaszolva: 2011. január 23., 19:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés