• Rossz sperma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Párom spermavizsgálati eredményének fő számai: 12,6 millió életképes sperma, 50,8% mozgékonyság, 5,5% jó alakú. Ez sajnos nem túl jó. Egészséges életmódot és FER14 vitaminszedést javasoltak neki. Mindez azért érthetetlen számunkra, mert a párom eddig is nagyon odafigyelt az egészséges életmódra. Rendszeresen sportol (heti 4-5 alkalom), sok zöldséget, gyümölcsöt, minimális szénhidrátot eszik, valamint naponta vitamincsomagot szedett be (Vitaminkirályos alap csomag). Csak otthon tudtuk meg, hogy a FER14 is igazából csak vitamin és sajnos nem is olcsó. Segítségét kérném abban, hogy valóban használ(hat)-e ez a készítmény? Elegendő ha csak a fontosabb összetevőket, mint pl. L-karnitin, arginin szedi az ember (melyeket így külön olcsóbban is meg lehetne venni)? Illetve egyáltalán van-e/lehet-e hatása a vitaminnak a spermium minőségére? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! kismorzsa

        Dr. Csanádi Gábor válasza a andrológia témában

        Az Ön által említett szer valóban "csak" a normális spermium termelődéshez és éréshez szükséges vitaminokat és nyomelemeke tartalmaz, viszont olyan dózisban és formában, ahogy az más szernél általában nem elérhető, ráadásul az összetevők felszívódása is jó, ami sajnos a legtöbb vitaminkészítményről nem mondható el. Ha váltáson gondolkodnak, erre a tényezőre érdemes odafigyelni. 1,5-3 hónap után elsősorban a spermiumok mozgásában várunk javulást, de néha a sperma szám is jobb lesz. Természetesen csak azokban az esetekben, amikor a spermiumok képesek erre, csak addig "valami" hiányzott.


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 09., 07:50; Megválaszolva: 2010. szeptember 12., 08:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés