Rossz sperma

Tisztelt Doktor úr! Párom spermavizsgálati eredményének fő számai: 12, 6 millió életképes sperma, 50, 8% mozgékonyság, 5, 5% jó alakú. Ez sajnos nem túl jó. Egészséges életmódot és FER14 vitaminszedést javasoltak neki. Mindez azért érthetetlen számunkra, mert a párom eddig is nagyon odafigyelt az egészséges életmódra. Rendszeresen sportol (heti 4-5 alkalom), sok zöldséget, gyümölcsöt, minimális szénhidrátot eszik, valamint naponta vitamincsomagot szedett be (Vitaminkirályos alap csomag). Csak otthon tudtuk meg, hogy a FER14 is igazából csak vitamin és sajnos nem is olcsó. Segítségét kérném abban, hogy valóban használ(hat)-e ez a készítmény? Elegendő ha csak a fontosabb összetevőket, mint pl. L-karnitin, arginin szedi az ember (melyeket így külön olcsóbban is meg lehetne venni)? Illetve egyáltalán van-e/lehet-e hatása a vitaminnak a spermium minőségére? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! kismorzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csanádi Gábor válasza a andrológia témában

Az Ön által említett szer valóban "csak" a normális spermium termelődéshez és éréshez szükséges vitaminokat és nyomelemeke tartalmaz, viszont olyan dózisban és formában, ahogy az más szernél általában nem elérhető, ráadásul az összetevők felszívódása is jó, ami sajnos a legtöbb vitaminkészítményről nem mondható el. Ha váltáson gondolkodnak, erre a tényezőre érdemes odafigyelni. 1, 5-3 hónap után elsősorban a spermiumok mozgásában várunk javulást, de néha a sperma szám is jobb lesz. Természetesen csak azokban az esetekben, amikor a spermiumok képesek erre, csak addig "valami" hiányzott.

Kérdés: 2010. szeptember 09., 07:50; Megválaszolva: 2010. szeptember 12., 08:51
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Holyag fajdalma
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?