Krónikus prosztata gyulladást okozhatja a mandula?

Tisztelt Címzett!

Közel egy éve köszködöm krónikus prosztata gyulladással.

Kérdésem, hogy a mandula okozhatja, fenntarthatja e a prosztata gyulladását? Voltam góckutatáson. Fül -orr gégész megállapította, hogy részben visszanőtt a a mandulám. Elég sűrűn be van gyulladva a torkom és a fájdalom a mandulám felé összpontosul. Az orvosom nem hiszi, hogy ettől lenne a prosztata problémám. Most ott tartok, hogy kivetetem a visszanőtt mandulát.Ha mégsem ez az okozója a krónikus gyulladásomnak, akkor elkerülném a mandulaműtétet. Elég kellemetlenség ért már, ha nem szükséges, akkor nem fokoznám. Viszont, ha ettől megszűnik a problémám, akkor vállalom a mandula eltávolítását.

Betegségem tünete a a derék ill. keresztcsonttáji fájdalom. Megfigyeltem, hogy, ha terhelem a gerincemet (pl: költözésnél bútorok pakolása), akkor a panaszaim felerősödnek. Kicsit kételkedem is ilyenkor, hogy prosztata gyulladásom van. Lehetséges, hogy a gerinc (derék) terhelésére a prosztata esetleg jobban begyullad? Lehet ilyen vagy hasonló összefüggés?

Pár hónapja kiderült, hogy van egy kis gerinchasadékom deréktájon. Reméltem, hogy ez okozza a tüneteimet. Sajnos, amikor jártam prosztata massage-ra, akkor az fájdalmas volt, ezért a kezelést végző urológus azt mondta, hogy prsztata eredertű és nem a kis hasadék csinálja a tüneteket.

Segítségét előre is köszönöm!

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában

A tüszős mandulagyulladás mindenképpen fertőző gócnak számít és amennyiben fül orr gégész szakorvos az eltávolítását javasolja, úgy hajtassa végre a műtétet.

Garanciát azonban nem tud senki sem adni hogy ez tartja fenn Önnél a krónikus prostatagyulladást.

A cipekedés porckorong sérvet okozhat, ezáltal deréktáji, alhasi fájdalmakat sőt súlyos esetben vizelési (beidegzési) zavarokat is.  Prostatitisét inkább a nem megfelelő ruházat, hideg felületeken való ülés, sokszori felfázás okozhatja.

Az én meglátásom szerint két különböző eredetű hasonlóan megnyilvánuló fájdalomról beszélünk. Forduljon rheumatológus szakorvoshoz is.

 

Dr. Szegedi Krisztián, urológus szakorvos-jelölt
Kérdés: 2010. március 04., 15:11; Megválaszolva: 2010. március 04., 15:11
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Tesztoszteron szint
Pénisz megdagadás
Csomó a péniszen
Bizsergő érzés a péniszben
Prosztata