Herevisszér?

Tisztelt Szakértő!

A következő problémával fordulok Önhöz:

22 éves férfi vagyok. Úgy érzem mintha az utóbbi időben több vér jutna a péniszembe nem merev és merev állapotban is. Ez olykor zsibogó érzést eredményez, de csak egy kis ideig. Sajnos ez a változás szemmel látható, mivel péniszemet (kb 4-5 darab) és herezacskómat (kb 8-10 darab) vékony piros és lila hajszálerek szövik be mindkét oldalról, amelyek korábban (1-2 éve) nem voltak láthatóak. Herevisszérre gyanakszom, de alapesetben nem jár semmilyen fájó vagy kellemetlen érzéssel, görccsel, valamint nem türemkednek ki a herezacskó oldalsó falán nagyobb erek, így még nem fordultam vele orvoshoz. Viszont a péniszen található nagy vastag ér is jobban kitágul olykor és szemmel láthatóan ágazik el belőle néhány kisebb ér amely korábban egyáltalán nem volt látható. Sőt a makk alatti hátsó részen a fitymafék alatta nagy vastag főérból elágazó apró vékony kék színű ér torlódik fel ami korábban nem volt ott. Arra gyanakszom, hogy a kerékpározás miatt alakult ki ez a probléma, mivel nyomást gyakorol a herékre. Ez kb. heti 60 km ert jelent. A probléma a kerékpározással fokozatosan jelentkezett. 1szer előfordult, hogy leszálltam a kerékpárról és zsibogtak a heréim valamint már majdnem görcs közeli állapotot éreztem az egész péniszemben és heréim alsó részén (bár az ülés elég kényelmetlen pozicióban volt) . 10-20 perc múlva alábbhagyott az érzés.

Lehet hogy nincs összefüggés de azért még ide sorolom a következőket: vizeléskor csak az ezt a célt szolgáló izmok segítségével tudom teljesen kiüríteni húgycsövem, alapesetben maradna még vizelet benne...   A másik dolog hogy a herémen és a péniszemen is található ezekből a fehér pöttyöcskékből jónéhány, amiről azt olvastam hogy teljesen ártalmatlanok.

Egyébiránt a családban előfordult már prosztata illetve visszér probléma is. Nálam pl. ilyen fiatalon a vádlitól a térdhajlatig található egy visszér.

Nem tudom mit tegyek, hagyjam rá a kerékpározást vagy forduljak orvoshoz.
Több fórumra beírtam ugyanezt a levelet ahol mind azt javasolták, hogy nincs szoros összefüggés a here és a pénisz vérellátása között, valamint hogy nézessem meg magam urulógián.

Esetleg Ön/Önök tudnak vmi támpontot adni hogy mi lehet ez, azon kívül hogy nézessem meg. Nyilván az ember minden követ megmozgat mielőtt elmerészkedik kivizsgálásra.


Tisztelettel várom javaslatát.

WEBBeteg szakértő válasza herevisszér témában

Tisztelt Kérdező!

Az első tanácsom - nekem is - egy szakrendelés felkeresése, mert ekkor lehet igazán képet alkotni a problémáról.

A zsibbadás-érzés megszüntetésére javaslom a kerékpározás szüneteltetését, vagy legalább egy jól beállított puha nyereg beszerzését. A tágult vénák ideiglenes kezelésére a bőr felszínén alkalmazott gyulladáscsökkentő kenőcs használható. A panaszok okának a felderítésére hasznos információval szolgálna még a nemi élet kezdetének időpontja is.

 Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 30., 14:33; Megválaszolva: 2009. június 30., 14:33
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Hereprobléma - varicocele?
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdéskörrel kapcsolatosan kérném segítségét. Maga a probléma (Ha nevezhetem annak) már több éve fennáll...
Here problémák
Üdv! Engem 11 évesen műtöttek herevisszér tágulattal. A bal herezacskóm nagyobb volt mint a jobb mert a here környékén erek voltak. Akkor ezt...
Hereviszér műtét után
3 hete volt hereviszér műtétem. A sebem szépen begyógyult. A herém még érzékenyebb, mint a műtét előtt volt. Ez meddig fog tartani? A másik...
herevisszér műtét után
Tisztelt Doktornő / Úr! Március elején hajtottak végre rajtam baloldali herevisszér műtétet. Azóta eltelt ugye több, mint 4 hónap, de még mindig...
herevisszér
Herevisszér műtét után vagyok már több mint egy hete. A bal herém amiben volt a visszér lényegesen meg nagyobbodott. Hát duplája nem lett. Azt...