• Csíp, viszket, ha pisilek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornö. 2 napja viszketek és csíp ha pisilek,amikor megtörlöm kicsit véres a papír.mi lehet ennek az oka? felfáztam? nagyon kellemetlen. mit csináljak?

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyhólyaggyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A véres vizelet, vizeléskor csípő érzés és fájdalmas vizelés hátterében leggyakrabban húgyhólyaggyulladás áll. Pihenés, bőséges folyadékfogyasztás (pl. csalántea, medveszölő, kisvirágú füzike), kamillás forró ülőfürdő,  segíthet a panaszok mérséklésében. Azonban, ha a panaszai nem szűnnek keresse fel háziorvosát, mert antibiotikus kezelésre is szükség lesz, és amennyiben szükségesnek tartja urológus szakorvoshoz is továbbküldi további vizsgálatok elvégzésére.

        A viszketés valószínűleg egyidejűleg fennálló gombás hüvelyfertőzést jelez. Ha bővebb hüvelyi folyása is van, akkor a Canesten Combi (patikában recept nélkül kapható) nevű készítményt próbálja meg első körben.

        Veseköves panaszok inkább erősebb deréktáji, nagyajkakba, lágyékba sugárzó fájdalommal járnak.

        Dr. Jóna Angelika

        Tisztelt Olvasónk!

        Azt javaslom, hogy fáradjon el egy urológiai szakrendelésre, mert egyértelműen vizelet és ultrahang vizsgálattal lehet eldönteni, hogy mi okozza a panaszát. Ott megfelelő terápiát is kap.

        Üdvözlettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-23 11:41:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 17:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés