Sexuális élet műtét után

Tisztelt Dr. Baki Márta! Először is nagyon köszönön az előző kérdésemre kapott választ, de elfelejtettem egy dolgot megkérdezni, így ezt még pótolnám. Nekem vették ki a jobb oldali herémet daganat miatt egy kettő és fél héttel ezelőtt. Kérdésem, mennyi ideig nem szabad a párommal együttlennem, illetve egyéb dolgokat végeznem? Nyilván gondolom az erőlködés miatt nem szabad elsietni a dolgokat, de szeretnék mindent pontosan betartani, így emiatt lenne fontos, kb mikor lehet. Köszönöm előre ismételten megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Hausner Zoltán

Dr. Baki Márta válasza Here daganat témában

Tisztelt Hauser Zoltán!

Az előző levelemben is írtam, hogy ugyanúgy élheti az életét, nagyon szigorú előírásokat nem kell betartania. A csírasejtes heredaganatok kialakulásának pontos oka/okai mindmáig nem tisztázottak. Miután felismerték ezt a rosszindulatú elváltozást, speciális további – a kiújulása elleni – teendőket nem tudunk javasolni. Az ismert tény, hogy a here eltávolítás, és az azt követő kezelések után az egyének testsúlya növekszik, ami együtt jár magas vérnyomás és emelkedett vérzsír értékkel, esetleg cukorbetegség megjelenésével. Ezért azt javasoljuk, hogy testsúlyára ügyeljen ne hízzon el, rendszeresen sportoljon, étkezése vegyes összetételű legyen s amennyire lehet lelki (pszichés) egyensúly elérésére törekedjen.

Konkrét kérdésére a válasz: a sebgyógyulást követően – a varratszedés után kb. 1 hét – semmi akadálya, hogy párjával ismét együtt legyen. Lehet, hogy az elején egy kicsit furcsa lesz, de erre a partner figyelmét is fel kell még az együttlét előtt hívni. Az esetek nagy részében a későbbiek során ez sem okoz különösebb problémát. A műtét megtörténte ellenére javasolt továbbra is védekezni, legalább fél éven keresztül.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. augusztus 01., 11:33 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 02., 14:20
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Post covid asszociált...
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...