Kérdésem:Hólyag tumor vagy a vese megbetegedése? Mennyi idő mire kifejlődik egy tumor a hólyagban?

2018 11hóban egy háziorvos által kért vér vizelet vizsgálaton jött ki mikro hematúria a vizeletemben. Ekkor nem mondta a háziovosom hogy, foglalkoztak vele. Egyéb eltérések amik megjelentek mind minimális volt a legtöbbet validálták. Total Bilirubin: 23 umol/l * 2 - 21 Valid Süllyedés: 2 mm/ora *3 - 15 Valid Neutrofil rel%: 0,45 * 0,50 - 0,70 Lymphocyta rel%: 0,46 * 0,20 - 0,40 Vizelet üledék Fvs: 3 /látótér < 5 A háziorvoshoz szédülés és éjszakai hirtelen szívdobogás érzés miatt mentem el. Neurológián belső fül mikor szennyeződésére gondoltak kaptam tájékoztatót egy tornához. Kardiológia nem talált semmit. A tüneteim elmúltak. Egy évvel később kontroll Háziorvosi vér vizelet megint mikrohematúriát jelzett és voltak panaszaim is. A tüneteim hőemelkedés, vesetáji tompa nyomás érzés, fájdalom, csípő vizelet. 2019 11hó Urológus szakorvos megvizsgált a prosztatám érzékeny volt de a vesémre gyanakodott ezért kaptam pár napra Zinnat 500 antibiotikumot. Nem lettem jobban tőle, Bakteriális vizelet tenyésztés negativ lett. Egyéb eltérések: Klorid: 92 mmol/l * 98 - 107 Protrombin INR: 1,16 * 0,85 - 1,15 Limfocita: 43,2 % * 20,0 - 40,0 Vizelet Üledék: 2-3fvs.,12-15vvt. Nem voltak olyan erős panaszaim, hogy ne tudjak vele együttélési így nem mentem újabb kontrollra. Az orvos közben elment az intézményből aki látott akkor. 2020.10 új Urológus szakorvoshoz elmentem: enyhe vizelési nehézségek visszatérő csípő vizelet alhasi fájdalom illetve a mikrohematúria ami minden vizsgálaton kijött. Ekkor az eredmény: Üledék: 18-20 vvt. Elküldött az orvos hasi és kismedence kontrasztanyagos ct re 2020 12. Ct eredménye: A máj nem nagyobb, homogén, szabályos. Májerek lefutása rendben. Az epehólyag ép, benne meszes kõ nem látható. Az epeutak nem tágabbak. A pancreasban sem diffúz, sem körülírt eltérés nem ábrázolódott. A lép nem nagyobb, homogén. A mellékvesék szabályosak. A vesék helyzete, alakja, nagysága, a parenchyma szerkezete, kontrasztanyagkiválasztása szabályos, üregrendszeri tágulat, kõ nem látható. Az ureterek lefutása tágassága szabályos. A hólyagban a bal oldali ureter szájadéktól medialisan és cranialisan lumenben domborodó 17x8 mm nagyságú , lobulalt felszínû fali térfoglaló képlet látható. Az elváltozás az ureter szájadékot nem szûkíti. Egyéb eltérés a hólyagban nem ábrázolódik. A prostata átmérõje 40 mm , minimalisan nagyobb. Megnagyobbodott nyirokcsomó sem a kismedencében, sem a retroperitoneumban nem látható. Szabad hasûri folyadék nincs. Az ábrázolódott csontokban metastazisra gynús átépülés nem látható. VÉLEMÉNY Tu.ves.urinae. Minimális prostata hyperplazia. 2021.01 Cisztoszkópia: Fiz.st.neg.U-stixneg. Üres,majd postcystoscopia utáni hólyagban a CT-n leírt elváltozást nem tudom igazolni.Flex.Cystoscopia: Steril lemosás után Instilla-gél alkalmazása mellett problémamentes eszközbevezetés,éphúgycső, épverumon tanum,ca.3cm-esparsprostatica. Ép trigonumésszájadékok, éphólyagnyálkahártya. Azostiumokorthotopak, rizsszem-formájúak. Max.töltés-kapacitásca.400ml. A hólyagban pathológiás eltérést nem találtam. Volt egy MR ez után egy hónappal: A húgyhólyag jól telt, ép kontúrú, normál falvastagságú. Intravesicalisan kóros képlet nem látható.A prostata a norm. nagyság határán belül van, a centralis és perifériás zóna megtartott jeladású. Szabályos vesicula seminalisok. Kóros kismedencei nyirokcsomó nem látható.Szabad hasi folyadék nem ábrázolódott.Az ábrázolódott csontokon kóros körülírt csontszerkezeti eltérés nem látható.Vélemény: Kórjelző kismedencei eltérés nem igazol. Jelenleg nehezen behatárolható alhasi tüneteim vannak combom felé sugárzik és a hát felső részére. Hólyag környékén is szúr néha. Vizelési panaszaim megszűntek a gyógyszer hatására. Többszöri prosztatamasszázs utáni vizelet tenyésztés negatív lett. Citológia nem volt. Mindig volt a vizeletemben kis mennyiségű vér és fehérvérsejt. Illetve: Ket 5mg/dl Leu 25leu/ql 06.29én előjegyeztek control cisztoszkópiára ha neg. akkor Nefrológust kell felkeressek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza vér a vizeletben témában

Amennyiben a cisztoszkópia negatív, akkor a hólyagtumor kizárható.

Nephrológiai szakrendelés javasolt.

Kérdés: 2021. június 20., 21:51; Megválaszolva: 2021. július 04., 19:13
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Megduzzadt herezacskó
Sugárterhelés - hólyaggyulladás
Véres váladék a vizeletben?
Heresorvadással Covid oltás