Muszáj ez a beavatkozás ?

Tisztelt Doktornő! Egy ideje a következő problémáim vannak vizeletürítésnél..inger van,de csak több részletben ürül ki egyszerre...Karácsony este alhasi görcseim voltak.Orvos híján,másnap csalán teát ittam /kb.2 litert /ettől megindult és a fájdalom is megszünt, majd a körzeti orvos antibiotikumot írt fel /Suprax 10 db /Ezután jutottam el urológushoz,ahol az ultrahang vizsgálat után az orvos hólyagtükrözésre küldött.Ettől nagyon félek, azonkívül kórházban végzik...idáig kerültem a tömeget...A kérdésem az lenne,hogy muszáj ez a beavatkozás ?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza vizelési panaszok, antibiotikus kezelés,húgyhólyag tükrözés témában

Tisztelt Asszonyom!

Örülök, hogy vizelési panaszai csökkentek. Nagy valószínűséggel az urológus az ultrahang vizsgálat során a húgyhólyagban valamilyen növedéket észlelt vagy hólyagfal vastagodását, esetleg azt, hogy nem minden területen egyenletes a húgyhólyag fala. Ezért javasolta a húgyhólyag tükrözését. Ezt a beavatkozást még járóbeteg ellátás keretén belül is el lehet végezni, de ha szövettani vizsgálatra anyagot szeretnének venni a húgyhólyagból, az mindenképpen kórházi körülmények között kell hogy történjék. A beavatkozás után esetleg vérzés, láz léphet fel, így fokozott megfigyelést igényel. Arról, hogy a hólyagtükrözést néhány héttel később is el lehet végezni, arról az urológus tudna véleményt mondani az eddigi eredmények alapján. A további részleteket vele érdemes egyeztetni.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. január 10., 10:19; Megválaszolva: 2021. január 11., 06:17
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.