Vesekehelykő

Tisztelt Doktor Úr! 43 éves nő vagyok.Szeptember elején kerültem a sürgősségire derékfájással és csillapíthatatlan hányással. Labor és CT vizsgálatot követően megállapították, hogy van egy 5 mm-es ureter kövem. Bent tartottak, és elösször az orvosom valami csövezést emlegetett, de azon kívül, hogy az műtét nem fejtette ki jobban, hogy az mit takar. Mivel gyógyszerre szűntek a panaszaim, hazaengedtek, hogy majd kijön magától. Kaptam TAMSOLT amire azt mondták bontja a követ, Rowatinexet, No-Spat, és Voltarent. A kövem másfél hét után valóban távozott, de a kontrolon az orvosom azt mondta, hogy van még egy 10 mm-es a bal vese alsó kelyhében ami már nem fog magától kijönni, de azt nem mondta milyen lehetőségek vannak ennek a kőnek az eltávolítására. 5.-én kell újra kontrolra mennem. A kérdésem az lenne, hogy ezt meg kell-e műteni, vagy esetleg lehet zúzni kivülről, mert én nem nagyon szeretném műtetni magam, ha nem muszály. Illetve, ha ez a TAMSOL nevű gyógyszer valóban bontja a követ, elképzelhető, hogy ez is megindul kissebb darabokba? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Kő témában

A Tamsol nem bontja a követ, hanem a vesevezetéket tágítja ki ezáltal elősegítve a könnyebb tűrést. A vesében levő követ meg lehet zúzni, és a kődarabok várhatóan maguktól távoznak el.

Kérdés: 2020. szeptember 28., 15:59; Megválaszolva: 2020. szeptember 28., 16:47
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés