• Herecsavarodás műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Papos István! Néhány évvel ezelőtt a jobb herém kicsavarodott ( torsio testis ) és ez spontán rendeződött ám heveny fájdalommal járt. Később néhány havonta, az utóbbi időben pedig egyre sűrűbben: Néhány naponta kicsavarodik a herém, de ilyenkor rendeződik / rendezem a helyzetet. Ejakuláció közben azonban érzéketlen, ha rendeződik a hímvessző különösen érzékennyé válik. Az volna a kérdésem, hogy kit ajánlana a here műtéthez? ( Nem szeretném ha rezidens műtene, inkább tapasztaltabb személy ) A második kérdésem pedig: Kicsavarodás (jobb here) esetén, a jobb lábam belső felén a véna kitágul. Ez több hónapos megfigyelés alapján állítom, biztosan ezzel függ össze. Idegi panaszok is megjelentek: Pl. enyhe vázizom mozgások testszerte. Ezek is csak akkor jelennek meg, ha a here kifordul. Ezek a tünetek eltűnnek ha többé nem csavarodik ki? Képes regenerálódni az idegrendszer? A harmadik kérdésem pedig: Milyen műtéti komplikációk léphetnek fel? Végződhet-e a műtét pl. a here eltávolításával? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a Here témában

        A műtét során a herét fixálják a herezacskóhoz, rutinműtétnek számít, bármelyik kollégám el tudja végezni. Az alsó végtagi panaszok illetve a visszértágulat nincs összefüggésben a here torzióval. Természetesen minden műtétnek lehetnek szövődményei, de a here fixáció műtét nem jár a here eltávolításával


        Kérdés: 2020. július 15., 22:46; Megválaszolva: 2020. július 16., 06:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.