• herén piros erek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Nő vagyok és a párom helyett írok mert nagyon zavar amit észre vettem. A párom bal heréjén észre vettem hogy egy hajszálér meg van vastagodva és néha élénk vörös színű. Régen is látszott de nem ennyire. Nem fáj semmi azt mondta. Utánna olvastunk. Lehet-e hereviszér tagulat? Mikor érdemes orvoshoz fordulni? Családot 1-2 év múlva tervezünk. Ez csak esztétikai probléma? Mert önvizsgálat során más problémat nem vett észre. Én sem látom ezen kivül a hereviszér tágulat jellemző tünetét (mintha furán lenne ráncos). Annyi változás történt az életvitelében hogy szed egy porcerősitő gyógyszert mellynek elvileg semmi mellékhatása sincsen. Valamint lenne egy kérdésem még amit nem tudok. Olvastam a vándorló heréről. Ez mit jelent? Párom-e vissza tud menni nagy hideg hatására a "helyére". Valamint hideg hatására (bármilyen furán is hangzik) szoktak mozogni jól láthatóan. Párom mondta hogy világ életében ilyen volt. Előre is köszönöm válaszát. Továbbá ha szükséges orvoshoz menni akkor hova.

        Dr. Papos István válasza a here témában

        Valószínűleg csak esztétikai probléma. A vándorhere, azt jelenti, hogy a here általában a herezacskóban helyezkedik el, de időnként a lágyékcsatornába húzódik vissza, A herék, "mozgását" a herezacskó izomzatának mozgása okozta, tejesen normális jelenség.


        Kérdés: 2020. július 15., 18:19; Megválaszolva: 2020. július 19., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.