• VESEBETEGSÉG

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 66 éves nő vagyok. Gasztroenterológiai kontroll (colitis ulcerosa) miatt készült hasi uh vizsgálat nálam, a következő eredménnyel: A pancreas norm széles. Az epehólyagot eltávolították. Máj nem nagyobb, echoképe szabályos, benne gócos eltérés nincs. Az intrahepaticus epeutak nem tágak. A közös epevezeték 5-7mm széles (műtét után normális). Vesék alakja nagysága rendes. Pangás, kőreflex nincs. Vesék kéregvastagsága megtartott. Jobb vese kp harmadában apró meszesedést is tartalmazó 7mm cysta van, illetve a kp harmadban kehelyben 4mm meszesedés látható hangárnyékkal. A bal vese felső és alsó harmadában egy -egy 10 mm cysta van. A lép norm nagyságú. A hasi aorta tágassága, lefutása rendes. A hasban pathologiás kokárda, kórós nycs., oedemas bélkacs nincs. Hólyag feszesen telt, sima falú, kőreflex nincs. Kisemdencében kórós nincs. Vélemény: St.p. cholecystectomia, Cysta renis I.u. Nephrolit seu meszesedés a jobb vesében. Bő 1 hónapja készült labor lelet normális volt (karbamid 5.2 mmol/L, kreatinin 91 umol/L, eGFR57. crp 3.78 mg/L). kb 20 éve vesekövem volt a bal oldalon. Azt szeretném megkérdezni, hogy a vesékben talált elváltozások kívánnak-e további teendőt, jelentenek-e komolyabb betegséget? Panaszom nincs. Segítségét nagyon köszönöm! Üdvözlettel:

        Dr. Papos István válasza a Vese témában

        A vesében látott elváltozás pontos tisztázása céljából javasolt CT urográfiás vizsgálat elvégzése.


        Kérdés: 2020. július 13., 11:26; Megválaszolva: 2020. július 13., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.