Mit jelent pontosan a parenchyma oszlopnak imponáló képlet az urológiai leletben?

Tisztelt Doktor Úr! Egy, az urológiai leletemmel kapcsolatos kommentárról szeretném kérni a véleményét hogy pontosan mit értsek alatta: 24 mm-es parenchyma oszlopnak imponáló képlet. 6 napja felfázásos tüneteim voltak (sűrű vizelési inger, vértartalom a vizeletben, csípős vizelet), rá egy napra pedig a bal odalamon egy vesetáji fájdalom is társult ehhez. Nem volt lázam, ügyeleten Monuralt kaptam a felfázás kezelésére (a bevételt követően egyszer hánytam), azóta pár napon belül megszűntek a vizeletemben tapasztalt eltérések, viszont a vesetáji fájdalmam sajnos megmaradt. Bár némileg a felfázás kifutásával mintha enyhült volna a deréktáji fájdalmam is, eddig nehezen emeltem meg a végtagjaimat is, ma már könnyebb volt a mozgás, de sokat pihenek. Tegnap voltam urológián ultrahangos vizsgálaton, viszont fennállhat egy nagyon friss (kb. 2 hetes) tervezett terhesség esélye, úgyhogy ct-s vizsgálatra emiatt nem küldtek tovább. Az ultrahangon kapott eredményeim: bal vese echoszerkezete szabályos, benne kő, pangás nem látható. Jobb vese kp harmadban pedig a fent említett p. oszlopnak imponáló képletre következtettek. Tudna abban segíteni, hogy egy ilyen lelettel mennyire kell daganattól, cisztától tartani, tudna esetleg javasolni valamit a problémára? Amennyiben letelne kb. az a 6 hét, amennyi idő alatt kiderülhet, hogy mondjuk nem vagyok terhes, elmennék CT-vizsgálatra, de egyelőre így senki nem merte ezt felvállalni, a másik esetben viszont, ha jól értem, csak a szülés után derülhetne ez ki. Húgyhólyagot az ultrahangon nem tudtak vizsgálni, előtte adtam le mintát. Az urológián még annyit mondtak, hogy a derékfájdalomból kiinduló nehéz lábmozgatás hátterében mozgásszervi eredet is feltételezhető, háziorvossal történt egyeztetés után KOVITOX-krémmel próbálkozom izomlazítással a derekam környékén, meglátjuk, elmúlik-e a fájdalom pár nap alatt. Előre is köszönöm a válaszát a leletemmel kapcsolatosan! Üdvözlettel: a kérdező

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza a vese témában

A lelet nem utal sem cisztára, sem daganatra, ezek az ultrahangvizsgálattal nagy biztonsággal kizárhatóak.

Kérdés: 2020. június 30., 10:38; Megválaszolva: 2020. június 30., 21:09
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Holyag fajdalma
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?