Mit jelent pontosan a parenchyma oszlopnak imponáló képlet az urológiai leletben?

Tisztelt Doktor Úr! Egy, az urológiai leletemmel kapcsolatos kommentárról szeretném kérni a véleményét hogy pontosan mit értsek alatta: 24 mm-es parenchyma oszlopnak imponáló képlet. 6 napja felfázásos tüneteim voltak (sűrű vizelési inger, vértartalom a vizeletben, csípős vizelet) , rá egy napra pedig a bal odalamon egy vesetáji fájdalom is társult ehhez. Nem volt lázam, ügyeleten Monuralt kaptam a felfázás kezelésére (a bevételt követően egyszer hánytam) , azóta pár napon belül megszűntek a vizeletemben tapasztalt eltérések, viszont a vesetáji fájdalmam sajnos megmaradt. Bár némileg a felfázás kifutásával mintha enyhült volna a deréktáji fájdalmam is, eddig nehezen emeltem meg a végtagjaimat is, ma már könnyebb volt a mozgás, de sokat pihenek. Tegnap voltam urológián ultrahangos vizsgálaton, viszont fennállhat egy nagyon friss (kb. 2 hetes) tervezett terhesség esélye, úgyhogy ct-s vizsgálatra emiatt nem küldtek tovább. Az ultrahangon kapott eredményeim: bal vese echoszerkezete szabályos, benne kő, pangás nem látható. Jobb vese kp harmadban pedig a fent említett p. oszlopnak imponáló képletre következtettek. Tudna abban segíteni, hogy egy ilyen lelettel mennyire kell daganattól, cisztától tartani, tudna esetleg javasolni valamit a problémára? Amennyiben letelne kb. az a 6 hét, amennyi idő alatt kiderülhet, hogy mondjuk nem vagyok terhes, elmennék CT-vizsgálatra, de egyelőre így senki nem merte ezt felvállalni, a másik esetben viszont, ha jól értem, csak a szülés után derülhetne ez ki. Húgyhólyagot az ultrahangon nem tudtak vizsgálni, előtte adtam le mintát. Az urológián még annyit mondtak, hogy a derékfájdalomból kiinduló nehéz lábmozgatás hátterében mozgásszervi eredet is feltételezhető, háziorvossal történt egyeztetés után KOVITOX-krémmel próbálkozom izomlazítással a derekam környékén, meglátjuk, elmúlik-e a fájdalom pár nap alatt. Előre is köszönöm a válaszát a leletemmel kapcsolatosan! Üdvözlettel: a kérdező

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza vese témában

A lelet nem utal sem cisztára, sem daganatra, ezek az ultrahangvizsgálattal nagy biztonsággal kizárhatóak.

Kérdés: 2020. június 30., 10:38; Megválaszolva: 2020. június 30., 21:09
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
DJ sín eltávolítása után...
Október 5-én 10 mm-es vesekő miatt DJ sínt helyeztek be, november 28-i CT lelet szerint vesekő nem található, DJ sín jó állapotú. Csak a mai...
Lelet értékelése
Vese eltávolítása (rosszindulatú tumor miatt) után kontrollvizsgálat alkalmával veseágy biopszia során a cytológiai kép szerint a kenetben"...
Aminosav fogyasztása 1 vesével
Üdvözlöm! Nefrológiai kérdéssel fordulok Önökhöz. Gyermekkoromban Wilms-tumor miatt eltávolították az egyik vesémet. Kemoterápiás kezelést...
VESEBETEGSÉG
Tisztelt Doktor Úr! 66 éves nő vagyok. Gasztroenterológiai kontroll (colitis ulcerosa) miatt készült hasi uh vizsgálat nálam, a következő...
Mennyire kell aggódnom?
Tisztelt Doktor úr/nő! Az 5hónapos lányomnak vesemedence gyulladás után, vesetágulatot állapítottak meg.mko.n.mérsékelt fokú össuefüggő...