• Bal here fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Papos István doktor úr! Bal here fájdalommal kapcsolatban szeretném tanácsát kérni. Igazából három hónapja kezdődtek a fájdalmak, de eleinte csak szakaszosan, és minden esetben elmúltak pár napra, vagy akár egy hétre is. Az utóbbi hetekben viszont már folyamatosak a fájdalmak. Körbe tapintásnál nem érzek sem daganatot, sem egyéb elváltozást, és nem is érzékeny igazából. Kivéve egy pontot,a hasüreg felé eső részen, itt nagyon érzékeny. Ha lehajolok, és megnyomódik, hozzáér a hasamhoz, akkor pedig sokkal érzékenyebb, illetve jobban fáj. Nagyon nehezen jutottam el idáig, hogy egyáltalán megtaláljam és behatároljam a pontos helyet, hogy honnan származik a fájdalom, hiszen a derekamba is kisugárzik időnként, vagy legalább is az is fáj időnként. Alapvetően is folyamatosan fáj, de vannak időszakok, amikor bele is nyilal görcs szerűen, mint ha mondjuk vesekövem lenne, aztán visszaáll alaphelyzetre. Más panasszal nem párosul, minden egyéb dolog működik megfelelően, tehát sem vizelési, sem pedig szexuális panaszokkal nem párosul, pusztán csak fáj és belenyilalgat. Tudom, hogy nagyon összetett és bonyolult a here, már az egyéb idegvégződések miatt is, hiszen lehet ez akár prosztata, gerinc, vagy egyéb kisugárzó probléma is. Egyébként ezzel a bal oldali herémmel szinte már évtizedek óta, minden évben szokott hasonló problémám lenni, úgy kb: egy-két hetes fájdalom, érzékenység, aztán magától elmúlt idáig mindig. Most viszont már nagyon zavaró és őszintén bevallva idegesítő is, hiszen nem tudom, hogy mekkora lehet a baj, meddig húzható el időben, meddig ér rá, ráadásul most teljesen leállt az egészségügy is a vírus miatt. Éppen a jövő hétre volt beutalóm laborra és vizeletre, de értelemszerűen lemondták a történetet ebben a járvány helyzetben. üdvözlettel és köszönettel,

        Dr. Papos István válasza a Here témában

        A heretáji fájdalomnak számos oka lehet. Az urológiai szakrendelés abban az esetben a járványhelyzet alatt is felkereshető, ha a panaszok nem múlnak.


        Kérdés: 2020. március 22., 18:53; Megválaszolva: 2020. március 22., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Február elején bekerültem a sürgősségire, 4mm-es vesekővel. Azóta a röntgen szerint a kő távozott,de azóta is folyamatos tompa fájdalmat érzek hol az alhasban, hol a derekamban. Leginkább mozgáskor érzem. A vizelet nem...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció