• TOT szalag műtét után katéter

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Március 5-én TOT műtétem volt. Aznap este kivették a katétert. Még utána tudtam is vizeletet üríteni. Másnap reggel hazajöhettem. Műtét után észrevettem hogy lassabban folyik valamikor csak csepereg a vizeletem. Műtét utáni 7.napon már feszített a hólyagom úgy éreztem nem ürül ki a hólyagom. Műtét utáni 8.napon elmentem egy orvoshoz és ő azt javasolta hogy katétert kell felrakni. Annyit mondott pár nap múlva vetessem le a háziorvossal. Ez az orvos hetente egyszer rendel nem tudom elérni. Kérdésem: mikor kell levetetnem vajon a pár nap az hény napot jelent ebben az esetben. És ha már volt fent pár napig katéter tapasztalat alapján előfordul hogy leveszik és újra vissza kell rakni vagy már magamtól tudpk majd pisilni? Annyit mondott az orvos hogy.ödéma van ott és ez okozza a vizeletelakadást. Mitől van ott ödéma és ez mikor múlik el? Köszönettel: Ida

        Dr. Papos István válasza a TOT témában

        1 hétig javasolt ilyen esetben viselni a visszarakott katétert. Amennyiben valóban csak az oedema okozza a vizelési nehézséget, akkor ez megoldja a vizelési problémát. Ha továbbra is fennáll a vizelési nehézség, ismételten keresse fel az operáló orvost!


        Kérdés: 2020. március 14., 20:13; Megválaszolva: 2020. március 15., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Közel 10 éve szenvedek a rejtélyes Proctalgia fugax nevű betegségtől, ezt a diagnózist a tünetek alapján állapítottam meg. Miszerint kb. havonta-kéthavonta éjjel szúró fájdalmas érzésre ébredek a végbélnyílástól...
        Tisztelt Doktor Úr! Folyamatos vizelési ingerre Monural port, hatástalanság miatt utána Ciprinolt kaptam. Ez sem segített. Urológushoz mentem. Aznap reggeli HATODIK vizeletből készült tenyésztés. Suprexet írt fel. Az eredmény 4 nap múlva...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.