• Gáttájéki fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy fél éve kezdődtek a panaszaim. Gát táji fájdalmat érzek, ami nem kötődik sem vizeléshez (nem csíp), sem ejakulációhoz. A fájdalom helye inkább a végbélnyíláshoz közeli, a végbélnyílástól a herék felé ha megnyomom, ott érzem a fájdalom forrását. Sokszor mozgás, pl. futás közben fáj (amikor ugrálok), de úgy általában egész nap érzek egy tompa fájdalmat, illetve feszülést, talán égető érzést is. Amikor önkielégítést végzek, akkor erősebben érzem. Van hogy már attól erősödik a fájdalom, ha pisilés után kirázom, vagy a péniszemet fogdosom, felhúzom rajta a bört. Azt is észrevettem hogy a szexuális étvágyam is csökkent. Párkapcsolatban nem élek, de hetente 1-2nél többször nem is vágyom önkielégítésre sem, és egy nap ha megvolt, akkor utána van hogy szinte nincs is merevedésem. Emellett azt vettem észre hogy vizelés után kb 1 percig még szivárog egy csöpp vizelet, ami eléggé zavaró, mert ezt mindig meg kell várnom a wc-ben hogy utána ne érezzem kényelmetlenül magam. Urológusnál voltam már 3szor. A prosztatámat egyszer sem vizsgálta meg, viszont laborba elküldött hormon vizsgálatra, ami nem mutatott ki kóros eltérést. Emellett vizeletet is vizsgáltak, sem vért, sem gyulladásra utaló jeleket nem találtak. Végül azt mondta, szerinte nincs prosztatagyulladásom, és szerinte valamilyen mozgásszervi probléma lehet a gond, de arról nem tudott tájékoztatást adni, hogy azzal mit kellene kezdenem (tudtommal semmilyen mozgásszervi problémám, eltérésem nincsen). Végül abban maradtunk, hogy Proxelan kúpot használjak és igyak kisvirágú fűzike teát. Ezeket már a korábbi hónapokban is megtettem, a proxelantól mintha kicsit javult volna, de mégsem múltak el a panaszok. A fenti tünetek mellett még annyit megjegyeznék, hogy körülbelül egy éve végbélrepedéssel is küzdöttem, ami miatt egy hosszan elnyúló gyulladás is volt a végbelemben ("papilla hyperaemias környezetben"). Ez sokáig okozott hasonló fájdalmat, mint amit most érzek. Ha jobban belegondolok, már ekkor megfigyeltem azt, hogy önkielégítéskor a végbélben lévő fájdalom fokozódott. Viszont ez pár hónapra elmúlt, mielőtt a fent említett tünetek jelentkeztek volna nagyon hasonlóan, de helyileg egy kicsit mégis máshol. Először nem is urológiára mentem, hanem a proktológiára mentem vissza, mert azt gondoltam onnan fúja szél. Viszont a proktológus azt mondta, hogy nem lát már semmilyen gyulladást. Azok alapján amiket olvasgattam az interneten, azt gondoltam, hogy prosztatagyulladásom lehet. Azt gondoltam, talán a végbélből a gyulladás átterjedt a prosztatámra (ha van ilyen). Amiatt is gondoltam gyulladásra, mert mostanában a hajam is mintha ritkult volna, ami lehet szintén gyulladás jele. De most a vizeletminta alapján azt mondta az orvos, hogy nincs prosztatagyulladásom. Mit javasolna Doktor Úr, merre menjek tovább? Elnézést hogy kicsit hosszúra sikerült. Szíves válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a proszata témában

        A panaszok krónikus prosztatagyulladásra utalnak. Ismételten keressen fel urológiai szakrendelés, a vizsgálat elengedhetetlen része a prosztata vizsgálata is!


        Kérdés: 2020. március 01., 20:08; Megválaszolva: 2020. március 01., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: