• Mi lehet ennek az oka, hogyan kezelhető, merre menjek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Sosem voltam komolyabban beteg, néha megfázás vagy hasonlokon kívül. Nyár folyamán fizikailag megterhelődtem majd szeptembertől folyattam az egyetemet. Októberben köhögni kezdtem, amire Coldrexet szedtem, de nem múlt. November elejére arcüreg gyulladásom lett, nyirokcsomó duzzanattal amire a fül-orr-gégész Aktil Duo-t írt fel. Elmúlt a fájdalom és a köhögés is csillapodott. Gyógyszer befejezése után egy hét múlva éjszaka alhasi szúró fájdalmam lett, reggel véreset vizeltem és 38,3-as lázam is volt, az ügyeleten Cifloxint kaptam felfázásra és a torkom is gyulladt volt még. Beszedtem a kúra adagját és hamar múltak a panaszok, egészen három hétig, december közepéig nagyjából jól voltam. Ekkor ismét véreset vizeltem és gyakori vizelésem jelentkezett égő érzéssel. Urológus kőre gyanakodott, de a röntgen és a teljes hasi ultrahang is negatív lett. Tapintásra nem fájt a prosztatám és az ultrahangon sem volt megnagyobbodva. Vizeletemben vér és genny volt. Pár nap múlva már vesetáji fájdalmaim is voltak. Urológus szerint felfázás, a háziorvosom szerint már inkább vesemedence gyulladás volt. 20 szem Furocefet szedtem, amivel januárra ki is tisztult a vizeletem, jobban voltam. Itt kaptam egy doboz Savulint(Avatac), amit beszedtem. A kúra végére pontosan nem meghatározható helyről heretáji, lábakba irányuló néha jelentkező nyilamló, szúró fájdalmam lett. Január közepén ezzel ismét felkerestem az orvost, ekkor már nehezen induló vizelésem volt vékony sugárban, vizeletemben nyákos alapállományok kívül nem volt más. Tapintásra most sem fájt a prosztatám. Krónikus prosztata gyulladást állapított meg és 20 szem Doxycyclint kaptam, a kúra végére enyhültek a panaszaim, szinte már el is múltak. A héten a kontroll alkalmával még felírt 20 szemet az orvos Doxycyclinből. Ezt szedem most és Saballot. Teganp este begyulladt a torkom és néha sűrű orrváladék jelentkezik. Strepfent vettem a torkomra a mai napon. Aggódok az egészségem miatt. Nem tudom, hogy hova forduljak és mit lehet tenni, hogy végre meggyógyuljak ebből a mostanra már 3 hónapos nyavajából. A december második felét és szinte a teljes januárt végig feküdtem és literszám fogyasztottam folyadékot, gyógyteákat. Jelenleg a 7. doboz antibiotikumot fogyasztom november óta, ami már az 5. fajta. Két héttel ezelőttig Linexet, két hete napi két szem Enterolt fogyasztok az antibiotikum mellé. Jelenleg a torokgyulladáson és orrfolyáson kívül nem igazán érzek panaszt, viszont ez többször volt így az elmúlt 3 hónapban. Azt sem tudom már pontosan, hogy milyen szakrendeléshez tartozik ez és mit kellene megvizsgálni rajtam. Van ezeknek a betegségeknek köze egymáshoz? Mit tehetek, hogy meggyógyuljak?

        Dr. Papos István válasza a Hurut témában

        Jelenleg a felső légúti tüneteket kell kezelni, antibiotikumot nem javaslok, neocitran és orrcsepp használata javasolt. Ennek nincs köze a korábbi húgyúti panaszokhoz.


        Kérdés: 2020. február 02., 19:10; Megválaszolva: 2020. február 02., 19:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: