• Urologia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 3 éve használok állandó katéter mivel mozgássérült vagyok. Egy katéter cserénél egy Klebsiella pneumoniae baktériummal fertőztek meg ami elég sok gondot okoz. Gyakori hólyag fájdalom miatt CT vizsgálaton voltam a mi a következö írja le: A hólyagfal körkörösen, föként a ventrális fal mentén megvastagodott, 16 mm-t is eléri, a külső kontúron köteges kihúzottság látszik, mely többszörös. Baloldalt a fal mellet a localis vesicális zsirszövetben egy 6 mm-es nyirokcsomó ábrázolodik. A hólyag bán katéter ballon látszik! Vélemény:A hólyagfal megvastagodást chronicus gyulladás vagy malignitas egyaránt lehet! Cystoscopia javasolt! Hólyag tükrözésre kéthét múlva van idöpontom.Hozáteszem, hogy egy 2018 as CT felvételen a katéter miatt 13 mm-es volt a hólyagfal. Szeretném megkérdezni öntől, hogy ez a vélemény mit jelent és, hogy lehetséges e hólyag daganat? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a Hólyag témában

        Nem valószínű a hólyagdaganat, de a hólyagtükrözés biztosan ki tudja zárni a jelenlétét!


        Kérdés: 2020. január 06., 14:12; Megválaszolva: 2020. január 08., 19:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Közel 10 éve szenvedek a rejtélyes Proctalgia fugax nevű betegségtől, ezt a diagnózist a tünetek alapján állapítottam meg. Miszerint kb. havonta-kéthavonta éjjel szúró fájdalmas érzésre ébredek a végbélnyílástól...
        Tisztelt Doktor Úr! Folyamatos vizelési ingerre Monural port, hatástalanság miatt utána Ciprinolt kaptam. Ez sem segített. Urológushoz mentem. Aznap reggeli HATODIK vizeletből készült tenyésztés. Suprexet írt fel. Az eredmény 4 nap múlva...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.