• Vandorvese

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Nyíregyhazi lakos vagyok! Szeretnek erdeklodni hogy igaz e hogy van olyan hogy vandorvese? Korabban mar jartam haziorvosnal mert valami nemstimmelt a hasamban elmentem hozza de a haziorvosom tovabbkuldott a nyiregyhazi Jósa Andras oktato korhazba ott megneztek es mondtak h mivek vekonyka vagyok hajlamosabb is arra hogy a vesem kimozduljon a helyerol. Aztmondtak hogy semmi teendo nincsen vele, viszont mar eleg kenyelmetlen neha faj is es erzem mikor a egyik helyrol a masik helyre mozdul. Mit lehet vele kezdeni?

        Dr. Papos István válasza a Vese témában

        Kedves kérdező! Valóban létezik ún. vándorvese, amikor a vese a normális helyről kimozdul. Általában vékony embereknél fordul elő akiknél a vese körüli zsír szövet mennyisége kevés. Amennyiben panaszt nem okoz, teendőt nem igényel. Abban az esetben, ha a vese mozgása a vesevezeték megtöretését okozza, a vese rögzítése jöhet szóba.


        Kérdés: 2019. augusztus 01., 15:43; Megválaszolva: 2019. augusztus 08., 23:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: