• Lágyéksérv műtét utáni here működési probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kb ket hete lágyéksérv műtétem volt(laparoszkopos háló beültetéssel). Pár napra rá elkezdett fájni az azonos oldali heréhez vezető erek. Tudom hogy a műtét során a servkaput lezárják viszonylag "passzentosra" hogy a bél ne tudjon kijönni ez azonban a here keringést rontja.(szélsőséges esetben a here el is halhat). Ettől félve elmentem egy hormon vizsgálatra a here működés ellenőrzésre s a másfél évvel ezelőttihez képest az alábbiakat tapasztaltam. Az LH értek 2.49 rol 4.34re ugrott. Az FSH 4.03rol 6.64re. A tesztoszteron minimálisan minimálisan csökkent. Elvileg minden az értékhatárok belül van de ahogy láttam a neten az LH növekedés pont a here működési zavarra utalhat. Csatoltam a leleteket. Kérdésem. Kell-e aggódnom? Ez normális-e a műtét után? Helyre fog-e állni érdemes-e kontroll vizsgálatot végezni egy hónap múlva. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papos István válasza a Here témában

        Nem kell aggódnia, a labor leletek teljesen rendben vannak, nem utalnak herekárosodásra.


        Kérdés: 2019. július 23., 12:26; Megválaszolva: 2019. július 25., 12:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: