• Hogyan tovább,kell műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2016-ban volt egy vese műtétem,egy J alakú csövet tettek a húgycső vezetékembe mert egy ér keresztbe nőtt ezáltal megnagyobbodott a vesém, elküldtek nemrégiben egy izotópos vizsgálatra, semmi gond nem volt csak a fájdalom,az eredmény papírban ez állt: Vizsgálat során a korai perfúziós fázisban a bal vese átáramlása az ellendoldalinál 30%-kal alacsonyabb.A bal vese hydronephrotikus megjelenésű,a parenchyma aktivitás-elolszlása inhomogén. Bal oldalon az intrarenalis transzport elhúzódó,a kiürülés lassult. Miticio illetve helyzet változtatás után retenció mértéke kissé csökken az üdülés üteme gyorsul, de teljes mértékben nem normalizálódik. A bal jobb functio 36 - 64% Nem tudom mi tévő lehetnék,de nagyon nagy fájdalmaim vannak és szeretném ha végre kiderülne a baj.

        Dr. Papos István válasza a Vese témában

        A vizsgálat azt mutatja, hogy a bal vese működése az ellenoldalihoz képest csökkent. Azt kellene megvizsgálni, hogy ezt a műtétet követő maradvány vagy ismételten kialakult szűkület okozza. Ehhez CT vizsgálat elvégzése javasolt.


        Kérdés: 2019. július 03., 19:35; Megválaszolva: 2019. július 10., 21:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: