• Fitymafék műtét utáni kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tegnap előtt reggel, azaz április 23-án hajtottak végre rajtam fitymafék műtétet. Az orvosom azt tanácsolta, hogy a műtét napján és az azt követő nap még ne használjak semmiféle krémet és ne lógassam kamillába se. A kamillára egyébként allergiás vagyok, de szerencsére ez még a borogatás előtt kiderült. Aztán mint kiderült a neogranormonra is allergiás vagyok vagy voltam, de inkább nem tesztelném, ezt szintén anyukámtól tudtam meg. Még azt is tanácsolta az orvosom, hogy óvjam a csapvíztől a sebet az első pár napon. A műtét napján még eléggé vérzett és közvetlenül a műtét után berakott géz irritálta a sebet, ezért ezt első vizelés után eltávolítottam, fitymámat persze nagyon óvatosan hátrahúzva. Viszont sok helyen azt olvastam, hogy a műtétet követő 4 napban még nem szabad egyáltalán hátrahúzni a fitymát, erről azonban orvosom nem tájékoztatott. Ezután is folytatódott a vérzés, emiatt egy ideig úgy tűnt mintha vért vizelnék, de mivel ez inkább enyhe szivárgás volt ezért úgy gondolom, hogy ez a körülményeket tekintve normálisnak mondható. Azóta a vérzés teljesen megszűnt, még a műtét utáni nap úgy ébredtem, hogy körülbelül egy 3 cm átmérőjű vérfolt van a combomon. Néhány egyéb tünet, hogy tegnap óta enyhén szédülök és teljesen erőtlen vagyok, de ez gondolom nem egy szokatlan mellékhatás. A mai nap elkezdtem kenni bepanthennel leginkább a makkon lévő sebet, ugyanis azóta nem húztam hátra teljesen a fitymámat, mert féltem, hogy ettől megint el fog kezdeni vérezni. Gézt is vettem, de nem tudom, hogy használata célszerű lenne -e, mivel ahogy írtam leginkább irritálta a sebet és már a vérzés is teljesen elmúlt. Tehát a lényegre törve amit tudni szeretnék, hogy hogyan ápoljam a sebet, 3. nap azaz holnap megmoshatom -e vízzel és, hogy normális -e az, hogy az első két napon nem kezeltem és valamint elegendő -e a bepanthen krémes kezelés, vagy van valami alternatívája a kamillás áztatásnak? Emellett sokan írták, hogy orvosukkal kontroll vizsgálatot beszéltek meg, viszont nekem az orvosom azt mondta, hogy csak akkor érdemes visszamenni, ha valamilyen panaszom lenne. Ön szerint célszerű lenne visszamenni valamikor egy kontroll vizsgálatra? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a penis témában

        Vizzel ne áztassa, javasolt betadin kenőcs vagy ecsetelő használata. Amennyiben kétségei vannak, akkor mindenképpen érdemes visszamenni kontroll vizsgálatra a kezelőorvoshoz.


        Kérdés: 2019. április 25., 22:21; Megválaszolva: 2019. április 30., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: