• Fonálszerű duzzanat a hereburkon...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr, Már több ízben kérdeztem Öntől, Ön pedig nagyon sokat segített nekem abban, hogy egy herén észlelt, bizonytalan eredetű csomó miatt megnyugodhassak. Most viszont szeretném ismételten a segítségét kérni egy problémám miatt. A tegnapi nap folyamán, az önvizsgálat során ismételten találtam egy olyan képletet a bal herém belső oldalának felszínén, amellyel kapcsolatban nagyon megijedtem. Miután a zuhany alatt végeztem a rendszeres önvizsgálattal, alapvetően mindent rendben találtam, a biztonság kedvéért álló helyzetben még egyszer végigtapintottam a heréket, és akkor találtam rá erre. A bal here belső oldalának felszínén, tehát nem a comb, hanem a másik here felőli oldalon húzódik végig, másfél centiméter hosszan egy kinövés, olyan mintha egy cérnaszál, vagy egy ér lenne. Nem tűnik csomónak, hosszú és egészen vékony, azonban jól és kifejezetten tapintható. Tudom, hogy a here tokján húzódhatnak végig erek, de még sohasem tapintottam ki ezt a fajtát, a másik here felületén pedig nincs is ilyen. Ez a herefelszínen húzódik végig, kívül a here tokján, de pontosan rögzülve a herén, tehát egészen biztos, hogy nem a herevezetéken húzódó visszér. A mellékhere sem lehet, attól teljes mértékben távol áll, egészen biztos, hogy a heréhez tartozik. Biztosan nem ondóvezeték, vagy egyéb, anatómiailag elfogadható képlet, a bal here oldalának felszínén lokalizálható, fonálszerű duzzanat. Egyéb tünetem nincsen, sem fájdalom, sem egyéb szokatlan dolog. A levelemhez csatoltan elültök egy képet, amely az internetről letöltött anatómia ábra, és amelyen piros színnel berajzoltam, hogy nagyjából milyen vastagságban, hosszan és irányban húzódik végig a képlet a herén. A rajt abban a tekintetben nem pontos, hogy ez a bal here külső oldaláról készült, nekem pedig a belső oldalán alakult ki ez a kinövés, de a hossz, vastagság és forma ettől függetlenül pontos rajta. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségét, figyelmét és türelmét.

        Dr. Papos István válasza a Here témában

        Nagy valószínűséggel nem kóros eltérésről lehet szó, de a biztonság kedvéért javaslom, hogy jelentkezzen urológiai szakrendelésen here ultrahang vizsgálat elvégzése céljából.


        Kérdés: 2019. március 13., 21:18; Megválaszolva: 2019. március 20., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr! Nagyjából egy hete, a péniszem felső részén, a makk mögött, egy duzzadt, kemény érszerű képződményt vettem észre, ami kereszt irányban húzódik, 45fokos szögben, kb 2cm hosszú, nem fáj, nem érzékeny. "Orvos válaszol"...