• Körülmetélés folyamata?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Az elmúlt 4 hónapban jelentkezett nálam a fitymám megduzzadása, enyhén kivöröslése, nagyon ritkán érintésre enyhén fáj is. Eddig azt vettem észre, hogy még ősszel, mikor az első ilyen tünetem volt, akkor volt torokgyulladásom is. A torkomra kaptam antibiotikumos tablettát, amely 1 hét alatt levitte a torokgyulladásomat, vele együtt ez a fitymaduzzanat is elmúlt. Rá egy hétre szintén előjött mindkettő, a torokgyulladás mellett a fitymaduzzanat is. Ismét kaptam antibiotikumot, a kb. 1 hetes kezelés után a mindkettő elmúlt. De utána szintén egy héttel, ismét előjött a fitymám duzzanata. Az óta tart, akármit csinálok vele, a kamillás borogatás csillapította kicsit, azon kívül semmi sem használt. Már a körülmetélésen gondolkozom, hogy megcsináltassam. De még iskolába járok, másrészt, és a metélést is szeretném titokba tartani a szüleim előtt. Ön szerint jó választás lenne a körülmetélés a fentiek miatt, illetve lehetséges lenne-e, hogy csak a szüleim ne szerezzenek tudomást a műtétről?

        Dr. Papos István válasza a phimosis témában

        Amennyiben visszatérő fitymagyulladás van, akkor kézenfekvő választás lehet a körülmetélés elvégeztetése. Mindenképpen konzultáljon személyesen urológussal.


        Kérdés: 2019. február 21., 21:57; Megválaszolva: 2019. március 01., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: