• Pyelum mérete

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr, nemrégiben voltam urológusnál és mindent rendben talált, kivéve a bal pyelumnál jegyezte fel, hogy annak a mérete 1, 7cm, azaz van egy kicsi megnagyobbodás. Az ureter nem tágabb. Kő nem észlelhető, mindkét vese normális helyen és nagyságban látható. Azt szeretném kérdezni a pyelum megnagyobbodással kapcsolatban: - Mekkora az általános, normális mérete a pyelumnak egy 30 éves embernél? - Mi számít kóros megnagyobbodásnak? - Mire számíthatok ezzel kapcsolatban rövid és hosszú távon? A vizsgálat végén azt beszéltük, hogy visszamegyek pár hónap múlva kontrollra, mert ha növekszik, akkor lehet például húgysavkő, amit az ultrahang nem igazán lát. Illetve, egy előző vizsgálat során magasabb volt a hugysavam, erre szedek is Miluritet. Ezzel kapcsolatban: - A húgysavkövességre nem szedhetek már most is valamit, ami egyébként ártalmatlan, de ha az van, akkor akcióba lép? - Mi más lehet? Mennyire kell ezt komolyan vennem? Egyébként tünetem ezzel kapcsolatban nincs. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papos István válasza a Pyelon témában

        1. A pyelon normálisan nem mérhető 2. Ha panaszokat okozó megnagyobbodás, vagy szűkület okozta tágulatról van szó. 3. Időszakos kontroll javasolt.


        Kérdés: 2019. február 12., 12:35; Megválaszolva: 2019. február 12., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: