• Sok vizelet magas vizelet kálium

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves webbeteg! A kérdésem az lenne, hogy merre haladjak tovább a következő problémám megoldásában. Nyár óta megnövekedett a vizelet mennyiségem, adott napokon eléri a 3 litert is. Különös, hogy éjszaka van sok vizeletem, illetőleg nappal is, ha fekszem. Több vese uh eredményem is negatív. 24 órás vizeletemben a kálium ürítés magas, 201 mmol/die. A többi érték normális. A vérem kálium tartalma normális értékű. Nem vagyok cukorbeteg, kardiológiai eredményem is negatív, bokáim nem dagadnak. Egy éjszaka alatt termelődik akár 7 dl vizelet, amelyet reggel egyszerre ürítek, sajnos kitágult a húgyhólyagom. Úgy érzem, nem tudom követni folyadék bevitellel az elveszett mennyiséget. Kb. 2 litert iszom naponta. Ha csökkentem a folyadék bevitelt, csökken a vizelet mennyisége is. Folyamatos szákszárazságom van. Eddig teljes tanácstalansággal álltak a tüneteimhez az urológusok, ill. Nefrológus is. Megköszönném, ha iránymutatást adnának! Köszönettel, Sándor

        Dr. Papos István válasza a vizelet témában

        A vizelet mennyisége tartósan nem lehet több, mint a bevitt folyadékmennyiség! Nem valószínű, hogy urológiai oka lenne a tüneteknek. Javaslom, hogy keressen fel endokrinológust esetleges hormoneltérések kizárása céljából.


        Kérdés: 2019. január 03., 11:54; Megválaszolva: 2019. január 04., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Péniszemen makk alatt hólyagszerű pattanasok alakultak ki mi Lehett ez?
        Üdv! Tegnap este kezdtem el érezni hogy a jobb oldali herem nagyon erzekeny es erintesre faj, az alhasomban is erzem picit azon a részen. Utana olvastam a neten de inkabb csak megijedtem, van arra is lehetőség hogy semmi komoly csak valami utes erhette...