• Gyakori vizelési inger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb: 1 hónapja gyakori vizelési ingerem van. 24 óra alatt kb:12.17 alkalom, éjszaka is kb:2-3-szor. A mennyisége sok esetben minimális, kb: 0, 5 dl. Vizelés után is sok esetben úgy érzem, mintha a húgycsőben maradt volna a vizelet. Vizelés közben kb: 2-3-szor elakad a vizelet. Az uh eredmény elváltozást nem mutatott sem a vesénél, sem a prosztatánál. Urológus kézzel megvizsgálta a prosztatát, száraz dió nagyságú, eltérést nem észlelt. Írt fel Emselex tablettát, melyet 4 napja szedek és semmi változást nem tapasztalok PSA vérvételre küldött el, mely még csak kb: 2 hét múlva lesz aktuális, addig a gyógyszert kell szednem. Mi lehet a gyakori vizelési ingernek az oka? Fájdalmat nem szoktam érezni, vér nincs a vizeletben, a vizelet labor is negatív.

        Dr. Papos István válasza a gyakori vizelet témában

        A panaszokat okozhatja prosztatabetegség, a hólyagfal beidegzésének zavara, gyulladásos betegség egyaránt. Urológiai átfogó vizsgálat javasolt a panaszok hátterének tisztázása céljából


        Kérdés: 2018. október 15., 14:42; Megválaszolva: 2018. október 23., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: