• Herevisszeresség kérdéskör

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdéskörrel kapcsolatosan kérném segítségét! A probléma, már több éve fenn áll, de nem okoz tulajdonképpen lényeges problémát az életemben. Időnként kellemetlen érzést érzek a bal herémben. Nem mondanám fájdalomnak, amennyiben nem koncentrálok rá, szinte észre sem veszem. Fontosnak tartom megjegyezni, munkahelyemen sokat ülök és mozgásszegény életmódot folytatok. Észrevettem, hogy némi mozgás hatására az említett kellemetlenség elmúlik. Utána néztem a lehetséges okoknak és felmerült bennem az un. varicocele gyanúja is. Az önellenőrzést követően elmondható, hogy a bal herém leljebb helyezkedik el, mint a jobb, az ereket ki tudom felette tapintani, de nem érzek, amolyan összegabalyodott érköteget. A heréim felszíne sima, szexuális téren nincsenek problémáim. Ami esetleg még fontos lehet, hogy a bal herém alján is ki tudok tapintani ereket. Ezek nem zavaróak, néha észre sem veszem, kívülről nem látszik. Az erek alapvetően nem láthatóak, nem dudorodnak ki, de tapinthatóak. Érdeklődnék, hogy normál esetben is ki lehet tapintani a herében lévő ereket? Heréim mérete közel egyforma, talán egy nagyon minimális különbség érezhető a kettő között. ( Idővel elkezdtem figyelni és változást nem leltem a méreteit illetően, nem történt növekedés, vagy csökkenés a méretet illetően) Érdeklődnék, hogy amennyiben varicocele igazolódna, minden esetben meddőségről beszélhetünk, továbbá mindenképp szükséges a műtéti megoldás? Feltételezem, akkor súlyosabb és szabad szemmel is látható érkötegről beszélhetünk, illetve tartós meg nem szűnő fájdalomról. Gyermeket még 1-2 évig nem igazán szeretnék, barátnőmmel jelenleg védekezünk. Tudna nekem esetleg segíteni abban, hogy milyen arányban műtenek varicocelét, illetve feltétlen szükség van-e rá? Milyen mértékű elváltozás esetén szükséges kezelés? Köszönettel:

        Dr. Papos István válasza a here témában

        Normál esetben is lehet ereket tapintani. A varicokele általában nem okoz meddőséget, és nem kell feltétlenül operálni sem a legtöbb esetben. Műtét zavaró fájdalom, kozmetikai probléma illetve megtermékenyítőképességi zavarok esetén lehet indokolt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 10., 11:35; Megválaszolva: 2018. október 13., 19:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: