• Alacsony tesztoszteronszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem! 32-éves vagyok, 5 évvel ezelött volt egy hererákom, igy az egyiket eltávolitották, kemot nem kaptam azóta tünetmentes vagyok. A tesztoszteron szintem mostanában 6, 8 - 7, 2 - 7, 4 -körüli. Voltam egy andrológusnál aki fizikailag megvizsgált és azt mondta, hogy amig komolyabb tünetek nincsenek addig nem ajánlja a tesztoszteron potlást mert ha egyszer elkezdem akkor onnantol kezdve életem végéig kell. Kérdésem a következő volna, az hogy 32 évesen ilyen alacsony a tesztoszteron szintem, nem e lesz nekem ebből a későbbiekben problémám, legyen az ér rendszer, csontritkulás, cukrosság, rövidebb életkor... az ember minden félét össze olvas... És még egy kérdés, hogy okozhat e az alacsony tesztoszteron szint rosszul létet, ami sokszor stresszhelyzetben jön elő főképp ha ez fáradsággal társul, vagy ha nagy koncentrálást, odafigyelést igényel valami... folyamatosan fáradt vagyok, lusta, lobbanékony, agresszív.. pedig 9-10 orákat alszom... elhízottnak sem mondanám magam, 192cm 102kg vagyok, magas, vékony, kissebb pocak, sokat sétálok a kutyámmal, mégis semmi féle fittséget nem érzékelek sőt... totálisan az ellentétét... Köszönöm a rám szánt idejét. Üdvözlettel Ádám.

        Dr. Papos István válasza a Tesztoszteron témában

        Az alacsony tesztoszteron szint valóban okozhatja a felsorolt problémákat illetve az ön által említett tüneteket. Javasolt a tesztoszeron szint mérését megismételni, és amennyiben az konzekvensen alacsony és a tünetek fennállnak, a pótlást, orvosi kontroll mellett megkezdeni.


        Kérdés: 2018. április 27., 20:12; Megválaszolva: 2018. április 28., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv doktor úr! Egy olyan kérdésem lenne hogy tegnap használtam A péniszpumpámat és egy lilás színű kisebb területen folt jelent meg, Ez mitől lehet és mit tegyek??? Mellékeltem egy képet is hát ha ez alapján megtudja nekem mondani mi a...
        A hozzatartozom Prosztata mutet utan 5. Heten a psa erteke 2.3! Mutet elott 44 Volt. Gondolom nulla a jo ertek, ha nincs prosztata. De nem kellene varni 8 hetet a mutethez kepest?! Bizakodhatunk, ismeteljuk meg a labort? Koszonom
        Tisztelt Doktor úr! Jobb oldali alhai, petefészek környéki lágyékba és combba sugárzó, illetve jobb oldali köldök melletti fájdalom miatt kismedencei MR vizsgálaton vettem részt. Vakbélműtétem már volt emiatt fél éve, de a panaszaim nem...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az urológus is csak ember
        Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
        Hüvelyfolyás és terhesség
        Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
        A dohányfüstbe ment terv
        Mindenki azzal jár a legjobban, ha rá sem szokik a dohánytermékekre.