• Hormonszintek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Én arra volnék kíváncsi, hogy a "gyári" alacsonyabb tesztoszteron szinttel rendelkező férfi, természetes úton képes-e magasabb szintre emelni azt? Sajnos én ezzel szenvedek, hiába a sportolás, majdnem tökéletes étrend, még így is a referencia érték alja felé közelítek elég fiatal korban (Természetes az ösztrogén pedig a referencia tetejét súrolja). Gyógyszerezni nem igazán szeretném magam és eddig sem tettem. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Papos István válasza a tesztoszteron témában

        A tesztoszteron szintje alkati kérdés, a referencia tartományon belüli értékek normálisak, függetlenül attól, hogy a határéréték aljához vannak közelebb. Vannak bizonyos anyagok, melyek megnövelhetik a tesztoszteron termelést, pl. Tribulus terrestris, L. Carnitine. A testzsírszázalék csökkentése, a megfelelő mennyiségű alvás, megfelelő zsírok és koleszterin bevitele, alkohol bevitel csökkentése, stressz csökkentése a tesztoszteron szint emelkedéséhez vezethet.


        Kérdés: 2018. március 18., 22:37; Megválaszolva: 2018. március 20., 22:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv doktor úr! Egy olyan kérdésem lenne hogy tegnap használtam A péniszpumpámat és egy lilás színű kisebb területen folt jelent meg, Ez mitől lehet és mit tegyek??? Mellékeltem egy képet is hát ha ez alapján megtudja nekem mondani mi a...
        A hozzatartozom Prosztata mutet utan 5. Heten a psa erteke 2.3! Mutet elott 44 Volt. Gondolom nulla a jo ertek, ha nincs prosztata. De nem kellene varni 8 hetet a mutethez kepest?! Bizakodhatunk, ismeteljuk meg a labort? Koszonom
        Tisztelt Doktor úr! Jobb oldali alhai, petefészek környéki lágyékba és combba sugárzó, illetve jobb oldali köldök melletti fájdalom miatt kismedencei MR vizsgálaton vettem részt. Vakbélműtétem már volt emiatt fél éve, de a panaszaim nem...