Egyik here eltávolítása utáni tesztoszteronszint

Tisztelt Doktor Úr! 39 éves férfi vagyok. Két éve műtöttek heredaganattal, bal herém eltávolításra került, kemoterápiát nem kaptam. Az utóbbi egy évben, egyre nehezebben viselem a fizikai megterhelést, (nincs kedvem sportolni sem) a libidóm jelentősen csökkent, cukrom a műtét óta némileg emelkedett (6 mmol/l körül mozog) , nagyobb lett az alvásigényem, nagy mértékben híztam hasra. Elvégeztettem a tesztoszteron szinttel kapcsolatos vizsgálatokat: TSH: 1, 6 mIU/l LH: 3, 53 IU/l FSH: 11, 93 IU/l Prolaktin: 109 mIU/l Totál tesztoszteron: 9, 33 nmol/l SHBG: 25, 9 nmol/l Albumin: 48 g/l Szabad tesztoszteron: 0, 185 nmol/l Bioaktív tesztoszteron: 4, 82 nmol/l Szabad tesztoszteron: 1, 98 % Bioaktív tesztoszteron: 51, 66 % A szabad tesztoszteron szintem mennyire tekinthető alacsonynak? Okozhatja-e a tüneteimet az alacsony szabad és totál tesztoszteron? Érdemes-e esetemben valamilyen tesztoszteron növelő kezelésben részesülnöm? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! TB

Dr. Papos István válasza here témában

A szérum tesztoszteron szint értéke a normál tartomány alsó értékénél helyezkedik el. Ez elegendő a normális testi szellemi működéshez, tehát nagy valószínűséggel nem ez okozza a panaszokat. Javaslom, hogy urológiai szakrendelésen jelentkezzen a panaszok hátterének tisztázása céljából.

Kérdés: 2016. január 28., 08:05; Megválaszolva: 2016. január 28., 11:10
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Megduzzadt herezacskó
Fáj a jobb herém
Üdvözletem Doktor Úr! Egy 18 éves fiatalember vagyok,egy kérdésem lenne illetve a panaszom. Tegnap este arra keltem fel nyomja valami a jobb herém és...
Jobb (mellék) herén 7-8mm...
Tisztelt Doktor Úr! A jobb herém hátsó felső részében, gondolom a mellékherémen van egy érzetre 7-8 mm nagyságú „mogyoró” formájú valami....
kezeletlen vízsérv
Jó napot kívánok! A kisfiammal (novemben tölti be a 6. életévét) kapcsolatban lenne kérdésem. 2020 márciusban vettük észre hogy a jobb oldali...
Torsio Testis
Tisztelt Doktor Úr! Hónapokon keresztül állt fent torsio testis. A coronavirus miatt nem műtötték meg. Manualis detorquatio-t hajtottam végre...