Vesekővesség

Tisztelt doktor úr! Pár napja erős vesegőrcsöm volt és mivel már korábban is volt vesekövem, egyértelműen tudtam, hogy mitől van a görcs. Az urologus orvos egy ultrahang után 7-8 mm átmérőjű követ állapított meg a vesevezeték alsó szakaszában, 2-3 cm re a húgyhólyagtól. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy egy ekkora kő a vesevezetéken le tudott jönni? És amennyiben a húgyhólyagba kerül, a spontán távozásra mekkora az esély? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza ureterkő témában

Igen lehetséges. A hólyagból való kiürülés általában nem okoz problémát, a probléma a hólyag-ureter beszájadzáson való áthaladás. A 7-8 mm-es követ javasolt kisebb darabokra törni, melyet ESWL (külső törés) vagy endoszkópos úton lehet megtenni.

Kérdés: 2015. március 09., 09:17; Megválaszolva: 2015. március 09., 12:00
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
N2010 ureterkő
T.DR ÚR.Kérdésem a következő lenne.szeptember2-án görcsölt a vesém,voltam szakorvosi rendelőben ultrahangon,onnan mentem rtg-re.eredmény: L V-ÖS...
Látszik a vesekő az ultrahangon?
Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja ultrahanggal ureter kezdeti szakaszán jelzett tágulást állapítottak meg nálam. Tüneteim a karácsonykor...
ureterkő távozása
Augusztusban derékfájdalmam, volt a röntgen követ mutatott ki az L3 magasságában. Októberben a CT 7, 4 mm-es ovális követ mutatott ki az ureter...
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...