Nem bakteriális eredetű prosztata gyulladás

Tisztelt doktornő/úr! Crohn beteg vagyok. Nem rég voltam vastagbél tükrözésen, ahol a szigmabelemben az anus-tól 24 cm-re 8 cm hosszan látható gyulladás. Néhány hete kezdődött a "szokottól" eltérő alhasi fájdalmam, mely a herémbe sugárzik. Enyhe vizelési panaszként legfeljebb kis mértékű nyomáscsökkenést tudok említeni. Lázam nincs. Problémámmal természetesen urológushoz fordultam. Vizeletem gennyre és vérre is negatív lett. Prosztatám kissé nagyobb, nyomásra kp fokú érzékenységet mutat. Az urológus hasi és herezacskó ultahangot kért. A here ultahang teljesen negatív lett. A prosztatám mérete 27x40x31mm. Mindkét lebenyben kisebb hyperreflektív területek megfigyelhetők. A végső urológiai vélemény: A prostata egyéb gyulladásos betegsége. A doktor Úr Pollstimol Cernil tabletta szedését javasolta. Mielőtt megvettem volna a gyógyszert, elolvastam a neten a betegtájékoztatót, és az ellenjavallatoknál szerepel, hogy bármilyen fűpollen allergia esetén ellenjavallt a szedése. Na itt bukott a dolog, mert parlagfűre allergiás vagyok. Most térek rá a kérdésemre: A Prostamol és hasonló rokonai kifejezetten vizelési panaszok enyhítésére valók a betegtájékoztatóik szerint, nekem azonban nem igazán a vizeléssel, hanem inkább a herékbe sugárzó fájdalommal van problémám. A Pollstimol illene a probléma kezelésére, de ugyebár nem szedhetem. Tudna javasolni nekem hasonló, vény nélkül kapható szert? Infóként még fontos lehet, hogy a Crohn-ra Pentasa-t szedek. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Prostenal perfect vagy Saballo szedése javasolt.

Kérdés: 2015. március 06., 16:20; Megválaszolva: 2015. március 09., 11:57
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés