Merevedési zavar

Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni a merevedési problémámmal kapcsolatban. 68 éves prosztata megnagyobbodással évek óta küszködő beteg vagyok. Rendszeresen évente járok prosztata szűrésre és PSA tesztre. Kb. két éve testosteron vizsgálaton is részt vettem, a szint több volt a koromhoz képest. Vizelési problémáimra Alfuzosin Sandoz 5 mg retard tablettát szedek naponta. Testsúly többletem miatt (110 kg) a megnövekedett vérnyomásomra évek óta az alábbi tablettákat szedem: Irabel 150 mg/nap, Narva SR 1, 5 mg/nap, Bisoblock 2, 5 mg/nap. Havonta 1-2 alkalommal Sildenafil tabletta segítségével próbálkozom párommal szexuális aktusra, de merevedési problémáim miatt egyre nehezebben sikerül. Ez szerintem a vérnyomás esés miatt következhet be, mert az aktus előtt mért 140/80 kb. fél óra múlva leesik 110/80 Hg/mm-re, így a péniszem csak félig merevedik meg. Szeretném megkérdezni a Tisztelt Doktor Úrtól, hogy ennek mi lehet az oka, netán valamelyik gyógyszer kölcsönhatása miatt következhet-e be, és mi lenne a megoldás? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: Dabo

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza potenciazavar témában

Nyilvánvalóan a súlytöbblet és a magas vérnyomás okozta érkárosodás okozza a nem megfelelő gyógyszerhatást. Érdemes lenne kezelőorvosával átnézetni a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket, azok mellékhatása is lehet merevedési zavar, illetva a sildenafil dózisát is át kellene tekinteni.

Kérdés: 2015. január 20., 18:22; Megválaszolva: 2015. január 20., 18:58
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
együttlét?!
Enyhe mellékhere gyulladás?
Mi okozhat sérv jellegű tünetet?
Holyag fajdalma