here, visszér, csomó

Tisztel Doktor Úr / Doktornő! 22 éves férfi vagyok, néhány nappal ezelőtt heretályi fájdalmakat tapasztaltam, ami után természetesen önvizsgálatot tartottam, és részletesen utánanéztem a lehetséges tüneteknek / betegségeknek. Természetesen, mivel nem vagyok szakértő, bejelentkeztem orvosi vizsgálatra (urológus szakorvoshoz). Magam részéről az alábbiakat tapasztaltam: a bal oldali herém alacsonyabban van, valamint (az interneten olvasható írások alapján) gyanús, hogy visszértágulat lépett fel - a herevezetéket határozottan nagyobbnak, “erezettebnek” érzem, mint a jobboldalit (konkrétan egy érköteget érzek, ahogy azt a visszér esetén olvastam). Ezen felül a jobb oldali herémen, közvetlenül a mellékhere mellet (vagy magán a mellékherén, ezt nem tudom biztosan megállapítani), egyértelműen egy gombostűhegynyi, kemény csomót fedeztem fel. Egyéb tünetet nem észleltem, a fájdalom azóta enyhült (igazából csak akkor érzem, ha a leírtakon gondolkodom, ami betudható hipochondriának, amivel tisztában vagyok), viszont, mivel mintkét herén határozott tüneteket fedeztem fel, nagyon aggódom. Konkrétan attól tartok, hogy mindkét herém (vagy az erekciós képességem) elveszíthetem (akár betegség, akár a kezelések szövődményei következtében). Természetesen tisztában vagyok vele, hogy látatlanban nem adhatnak pontos válaszokat, és néhány napon belülre van is időpontom szakorvoshoz, de addigis gyötörnek a kétségek, ezért fordultam Önökhöz. Kérem adjanak rövid választ a lehetséges legrosszabb és legjobb eshetőségekről (mind betegségeket / kezelésüket, mind a férfiasságom “sorsát” illetően), hogy addig is tisztában legyek az előttem álló lehetőségekkel! Megértésüket és válaszukat előre is hálásan köszönöm! Tisztelettel: egy aggódó beteg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza a here panasz témában

Ne aggódjon, nem fogja a heréket elveszíteni. A visszértágulat jóindulatú betegség, a mellékherében érzett kis csomó gyakran csak ártalmatlan cysta. Ettől függetlenül természetesen az urológiai rendelésen jelentkezzen.

Kérdés: 2014. május 04., 02:40; Megválaszolva: 2014. május 04., 20:24
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Holyag fajdalma
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?