Mellékhere gyulladás

Tisztelt doktor úr! Egy rendkívül kellemetlen és számomra nagyon aggasztó kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a tanácsát kérjem hogy esetleg mit lehetne tenni még a gyógyulásom érdekébe! Előzmény:Here alatti gáttájék részen viszketés, majd húgycsőnél. Váladékozás. Véres ondó 2-szer. Húgycsőgyulladás. Kezelése megkezdése múlt vasárnap! Ultrahang: a felvétel szerint a mellékherém csúnyán feldagadt állapotba volt Aki vizsgált szakorvos elmondta hogy jegelés és porcolás és ágynyugalom kiadja az 50%-ot a másik fele az antibiotikum és gyulladáscsökkentő. De hozzátette hogy szerencsém van még mert nem terjedt tovább a herére még a gyulladás, majd hogy azért szerencse is kell majd a gyógyúlásba, ugyanis előfordúlhat hogy nem reagál az antibiotikumos kezelésre a gyulladás, és a heregyulladás következménye tályog is lehet és műtéti eltávolítás! Ugye fontos hogy időbe el legyen kezdve a gyulladás kezelve, még aznap vasárnap meg is történt, tehát nem késtem vele, azóta is folyamatosan kezelem magam jegelem! Úgy veszem észre néhol enyhült a fájdalom a vasárnap-hétfőhöz képest, de ugyanakkor érzem, hogy gyulladásba is van még és fáj, illetve tegnap este a jobboldali herém szép nagyra megduzzadt, amit gyors jegeléssel levittem. Talán nem ment még rá a gyulladás a herére, a herezacskó ráncos nem fáj a bőrfelület, és a herét is tapogatva 1-2 pontot fájó eléggé, illetve a mellékhere az még mindig, de az egész felülete a herének nem. Kérdésem a következő lenne doktor úr hogy mirre számíthatok mit tehetnék még meg a gyógyúlás érdekébe? Mai nappal elfogy az első doboz antibiotikumom, 10 db, még van egy dobozzal, kedden fogy el akkor kell jelentkeznem kontrolra! Aggódok nagyon, hogy nem akar ez a gyulladás még megszűnni, a here néhol szépen megduzzad, és tartok tőle, hogy rámegy a herére is! Nem szeretném ha tályog alakulna ki gennyesedés és műtét lenne, remélem még van esélyem, hogy időbe kezdtem el! Csak aggaszt nagyon a fájdalom amit érzek a gyulladás és néhol a here duzzadása! Tanácsát és válaszát Köszönöm Szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza a mellékhere gyulladás témában

Ha a fenti kezelést folytatja, akkor nem fog tályog kialakulni. Mellékheregyulladás esetén a duzzanat elmúlásához akár hetek is szükségesek lehetnek.

Kérdés: 2014. május 02., 00:16; Megválaszolva: 2014. május 02., 21:03
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Holyag fajdalma
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?