• Krónikus prosztatagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Vizelés után húgycsőben érzett égő érzés és fájdalmas prosztata kitapintás (RDV) alapján urológus krónikus prosztatagyulladást diagnosztizált. Húgycsőváladékból végzett tenyésztés E. Coli és Citrobakter koseri baktériumot mutatott ki. 1x500mg Avatac 5 napi szedés után ízületi fájdalom és ínhüvelygyulladás alakult ki, az orvos Ciprobay 2x500 mg váltást javasolt. Háziorvos ciprofloxacin szedését (mivel a levofloxacinnak mellékhatása volt) nem javasolta. A kórokozók a tenyésztés alapján Ampicillin kivételével minden másra érzékenyek (amoxicillin/clav.sav, cefuroxim, cefotaxim, ceftriaxon, ceftadizim, ertapenem, ciprofloxacin, levofloxacin, sulfamethoxasole/trimethoprim, gentamicin). Mit tanácsol, milyen antibiotikumot szedjek? Elkezdjem-e a Ciprobay szedését vagy Ön sem javasolja? Továbbá szeretném megkérdezni, hogy krónikus prosztatagyulladás alatt (védekezés nélkül) élhetek-e szexuális életet (gyermeket szeretnénk)? A probléma viszatérő, tavaly ősszel már szedtem 6 hétig Augmentin Duot, állhat-e ennek hátterében gasztroenterológus által diagnosztizált kontaminált vékonybél szindróma, illetve általában emésztési zavarok, IBS tünetek (gázosodás, laza állagú és változó színű széklet)? Köszönettel

        Dr. Papos István válasza a prosztata gyulladás témában

        Sumetrolim szedését javaslom. Az Aktil Duo okozhat gasztrointesztinalis tüneteket. A prosztatagyulladás kezelése alatt nem javaslom a védekezés elhagyását.


        Kérdés: 2013. október 27., 17:25; Megválaszolva: 2013. október 30., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: