Mi lehet ez?

Tisztelt Doktor Úr! Hat hete állnak fenn az alábbi panaszaim. A pénisz végébe sugárzó hirtelen, néhány pillanatig tartó, de erős nyilaló/szúró fájdalom. Vizeléstől, hólyag teltségétől függetlenül, naponta párszor, de napszaktól függetlenül. Időnként a lágyékomban is hasonló jellegű szúrást érzek. Vizelés, merevedés, ejakuláció nem fáj. Labor eredmények szerint a vizeletemben vesehomokot találtak, valamint három darab 3-4 mm-es vesekövem is van, mind nyugalmi helyzetben a kelyhekben. STD, egyéb rendellenesség nincs. Az urológusom szerint a homok és a kövek nem okozhatják ezeket a panaszokat, így hugycsőgyulladással diagnosztizált és antibiotikumot írt fel. Prostata vizsgálatot nem végzett. Egy doxycylin és két ciprofloxamin kúrán vagyok túl, panaszaim mégis fenn állnak. A dolog érdekessége, hogy 3 valamint 7 éve pontosan ilyen tüneteim voltak, amik akkor pár hét alatt elmúltak. Akkori orvosaim szerint a vesehomok és kőtávozás okozta a panaszaimat (amit a mostani orvosom azonnal kizárt) . Ma már teljesen bizonytalan vagyok annak a terén, hogy akkor minek a hatására szűntek meg a tünetek. Mindent megtennék a prevencióért, mert nem szeretném ezt pár évente átélni, de amíg nem kapok egyértelmű, pontos diagnózist, addig azt nem tudom, mi ellen és hogyan védekezzek. Mi okozhatja ezeket a panaszokat? A vesehomok vagy a vesében nyugalmi helyzetben levő kő tényleg nem okozhat ilyet? Okozhat gyulladás ilyen tüneteket? Netán teljesen rossz fele tapogatóznak?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza húgycsőgyulladás témában

Kedves Kérdező!

Vizsgálatok nélkül mondani konkrét dolgot nem tudok, így a köv. tanácsolom:

Miután már legalább egy hete nem szedett semmilyen gyógyszert érdemes lenne egy húgycsőkenetet végezni, de legalább egy pmasszázs utáni vizelet és ondótenyésztést.

Ezzel elég jól el lehet differenciálni, mi miért történik. Vizelet üledék vizsgálat mutatott ki homokot, "kőkristályokat"?

Ezen kérdésekre keresse a válaszokat...

Kérdés: 2012. augusztus 30., 17:28; Megválaszolva: 2012. szeptember 04., 18:45
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés