Húgycsőgyulladásom van már egy éve

Kedves Dr.Úr/Nő! Kb egy éve tartó húgycsőgyulladásom van amivel nagyon sok tortúrát végigjártam már(tavaly májusban kezdődött).Kb két hónapja háziorvosom, egyik alkalommal mikor nála jártam panaszommal, húgycsőkenetvételt javasolt, amire aztán el is mentem Kaposvárra STD laborba és az eredmények két baktérium meglétéről árulkodtak, melyek a Veillonella parvula és a Enterobacter sp.! Az eredmények megérkeztével a kenetet levevő szakorvos Supplin 500mg-os filmtablettát írt fel. Tudni kell, hogy tüneteim egy felső légúti megbetegedés után kezdtek el jelentkezni, pontosabban az arra kapott gyógyszer beszedése után(Augmentin Duo 500mg) Elég régóta tart már a gyulladás mint fentebb írtam is, és ez kihatással van a párkapcsolatomra valamint idegi állapotomra egyaránt, nehezen bírom a gyűrődést, mert olykor olykor elég erősen elő tudnak jönni a vele járó fájdalmak (égés és kellemetlen szúrás) Makkomon enyhe pirosság látható a húgycső nyílásánál, fürdések alkalmával és önkielégítés után is, utóbbinál sokkal erősebben érzékelhető és van, hogy a fityma is megduzzad valamint ha közelebbről megnézem a makk teljes felületét, meleg víz hatására néha olyan mint ha nagyon halvány pici pöttyszerű véraláfutások is láthatóak lennének rajta. Még el nem múlik, párommal nem sem merek semmiféle szexuális kapcsolatot létesíteni, egészségének megóvása érdekében. Supplin szedése befejeződött kb másfél hete(el is fogyott a teljes doboz), azóta néha mint ha tapasztalnék minimális változást(de van, hogy ugyanolyan erősen érezhetőek a velejáróak mint a gyógyszer szedése előtt). Háziorvosom elmondása alapján, a Supplin egy olyan gyógyszer mely krónikus gyulladások esetén van, hogy csak a későbbiekben fejti ki hatását, rá 2-3 héttel, szóval tanácsa szerint várjak türelmesen.Remélem beigazolódik amit mondott és hamarosan teljesen tünetmentes leszek, mindenesetre ha bármi hasznos tanáccsal vagy javaslattal esetleg megnyugtató szavakkal tudna szolgálni azt nagyon, de nagyon megköszönném! Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza a húgycsőgyulladás témában

Javaslom, hogy várjon még, a tünetek enyhülhetnek. Amennyiben a panaszok nem múlnak, javasolt a húgycsőkenetből ismételt tenyésztés elvégzése. Javaslom, hogy urológiai szakrendelést is keressen fel panaszok esetén.

Kérdés: 2014. április 14., 20:48; Megválaszolva: 2014. április 15., 23:15
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Holyag fajdalma
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?