Ödéma

Édesapám 2 hónapja eltörte a bal kezét. Az alkarja volt begipszelve a csuklójáig, a kézfeje már nem. A gipszelt időszak alatt nagyon be volt dagadva a kézfeje, a gipsz levétele után ez az állapot semmit sem változott, azóta is tart. Állítása szerint az orvos nem mondott rá semmit, viszont az állapota nem javul, engem nagyon zavar a dolog. Mit lehetne tenni? Tisztelettel: Kné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza Ödéma témában

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. A gipszrögzítés alatt be szokott dagadni a végtag, és ez a duzzanat általában a rögzítés után is megmarad egészen addig, amíg a végtagot ismét teljes terheléssel használjuk. Ez akár 6-8 hét is lehet. E mellett társsérülések, korábban már meglévő betegségek, nem megfelelő giszelés, tartós csüngetés is okozhatja az elváltozást. Azt javaslom, hogyha a kezelőorvosa nem mond semmit, keressenek egy másik orvost, aki vizsgálat után pontosabb választ tud adni!

Kérdés: 2011. január 17., 16:34; Megválaszolva: 2011. január 18., 22:32
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés