ödéma2.....

Kedves Doktornő! Bemásolom,ide a múltkori kérdésem,mert újra ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Kedves Doktornő! Anyukám tüdődaganatos , kb. 6 cm - es a daganat. Pár napja ödémás lett mindkét karja (főleg könyékig) és az arca is,valamint a bal oldalon a váll hajlatban is van egy pici puffanat és az ér , amely a nyakon halad a koponya felé az is , szerintem a duplájára megvastagodott ugyan ezen az oldalon. A tüdőgyógyász doktornő nem foglalkozott ezzel a problémával,tehát nem tudjuk,hogy ez mitől lehet vagy ,hogy mennyire veszélyes? A háziorvos kért egy vérképet,amely nem igazán mutatott ki akármit is. Február 02. Ct .,várjunk addig azt mondta,talán többet tudunk?! A vérvétel után a jobb alkarja teljesen bekékült,most pedig egy éjszaka alatt szinte teljesen eltűnt a folt,viszont az ödéma továbbra is fennáll . Szeretném megtudni,hogy mi lehet ez? Nem tudom merre vigyem vagy milyen vizsgálat szükséges? Senki nem mond semmit. Válaszát köszönöm szépen! Tisztelettel: Zsuzsanna Kérdésem: a Doktornő azt tanácsolta,hogy próbáljuk a Ct időpontját előbbre hozni. Most nagyon megijedtem,mert sajnos nem sikerült.Azt szeretném megtudni,hogy ugye az Édesanyám ebbe nem halhat bele? Vagy mit tehetnék én addig,hová kérjek beutalót,mert mentőt nem szeretnék hívatni .Sajnos a jobb keze és az arca egyre jobban ödémásodik. Mit okozhat ez a rossz nyirokkeringés? Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Zsuzsanna

Dr. Hangonyi Csilla válasza ödéma képződés témában

Kedves Zsuzsanna!

Tekintettel arra, hogy ezek a panaszok leggyakrabban a daganat terjedésének következtében alakulnak ki, és ez állapot súlyosbodhat, mindenképpen azt javaslom, hogy menjenek vissza a tüdőgyógyászhoz, mert a CT vizsgálatig is lehet gyógyszeresen segíteni ezen a helyzeten. Abban az esetben , ha fokozódó nehézlégzés, fulladás alakulna ki, a sürgősségi osztályra kell menni .Oda nem szükséges beutaló.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2022. január 13., 20:41; Megválaszolva: 2022. január 16., 18:27
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Vena superior sindroma
Kissejtes tüdőrák.
Medrol2......
Biopszia eredmény
Medrol......
Kedves Doktornő! Anyukámnak tüdődaganata van,amely 2019 januártól (akkor 2- -1,8 mm) mostanra kb. a háromszorosára növekedett,mivel nem kapott a 10...