ödéma kialakulása

Kedves Doktornő! Anyukám tüdődaganatos , kb. 6 cm - es a daganat. Pár napja ödémás lett mindkét karja (főleg könyékig) és az arca is,valamint a bal oldalon a váll hajlatban is van egy pici puffanat és az ér , amely a nyakon halad a koponya felé az is , szerintem a duplájára megvastagodott ugyan ezen az oldalon. A tüdőgyógyász doktornő nem foglalkozott ezzel a problémával,tehát nem tudjuk,hogy ez mitől lehet vagy ,hogy mennyire veszélyes? A háziorvos kért egy vérképet,amely nem igazán mutatott ki akármit is. Február 02. Ct .,várjunk addig azt mondta,talán többet tudunk?! A vérvétel után a jobb alkarja teljesen bekékült,most pedig egy éjszaka alatt szinte teljesen eltűnt a folt,viszont az ödéma továbbra is fennáll . Szeretném megtudni,hogy mi lehet ez? Nem tudom merre vigyem vagy milyen vizsgálat szükséges? Senki nem mond semmit. Válaszát köszönöm szépen! Tisztelettel: Zsuzsanna

Dr. Hangonyi Csilla válasza nyaki témában

Kedves Zsuzsanna!

A tüneteket amit leírt okozhatja a daganat növekedése , ami a mellkasi vér és nyirok keringést akadályozza . A CT vizsgálatot jólenne előbbre hozni, hogy az ödéma képződés okát mielőbb sikerüljön tisztázni és kezelni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2022. január 03., 22:16; Megválaszolva: 2022. január 07., 20:18
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Vena superior sindroma
Kissejtes tüdőrák.
Medrol2......
Biopszia eredmény
Medrol......
Kedves Doktornő! Anyukámnak tüdődaganata van,amely 2019 januártól (akkor 2- -1,8 mm) mostanra kb. a háromszorosára növekedett,mivel nem kapott a 10...