Tüdő rtg lelet

Tisztelt Dr Nő! Rekesz éles kontúrú, jobb oldalon 1 harántujjnyival magasabban áll. Szabad lat. sinusok. Infiltratum nem diff. A bal alsó tüdőmezőben IV-es borda elülső ívének vetületében egy 3 mm-es dens nodulus látszik mely mérs. tágabb, ortograd vetülő perifériás érképlet lehet, a későbbiekben mellkas CT vizsgálat javasolt . Vérteltebb hilusok. Kp. tága aorta. A szív mko egy harántujjal nagyobb. Ezt a leletet kaptam mellkas rtg-en kezdeti stádiumban lévő melanoma utóvizsgálatai miatt. Igaz a bőrgyógyász elmondása alapján olyan pici volt hogy nem ad áttétet most mégis pánikolok, hogy ez az eredmény mit jelent. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza apró góc a mellkas röntgenen témában

Kedves Kérdező!

Az elváltozás valószínűleg nem áttét, hanem vagy kis érképlet, vagy egy pici maradvány elváltozás, de mivel melanómája volt, hogy biztos legyen , mellkas CT vizsgálat javasolt. Ezt onkológusa, vagy tüdőgyógyász kérhet az Ön számára a mellkas röntgen lelet alapján.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. október 25., 23:01; Megválaszolva: 2021. október 26., 09:33
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Sugárterápia
Kedves Doktor Úr! Édesanyámnál 2019 januárjában tüdődaganatot diagnosztizáltak. Egy 15-20 mm daganatról volt szó,viszont gyenge egészségi (főleg...
Gyógyulási esélyek műtét után
Tisztelt Doktornő! Előző két kérdésemre adott megtisztelő válaszát itt találja a rendszerben. Regisztrált felhasználó vagyok. Túl vagyok a...
Sugárterápia
Kedves Doktornő! Édesanyámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Tüdődaganatot diagnosztizáltak nála 2019-ben. Nagyon kicsi volt a daganat,de az...
Tüdőrák mellett egyéb panaszok...
Kedves Doktornő! Édesapám 64 éves, dohányzó (napi 20 szál) , édesapja tüdőrákban hunyt el. Édesapám tüdőrák diagnózisa jelenleg folyamatban...
Lehet tüdőrák?
Üdv, a testvéremnek tüdőszűrésen (márc.11) találtak egy 5mm-es, "valamit", amit nem tudtak pontosan megmondani, hogy micsoda. 6 hónappal későbbre...