Tüdőn áttét

Tisztelt Doktornő! Előzmény rosszindulatú emlődaganat, nyirokcsomó érintettséggel. Kezelés: 8 kemoterápia+ 30 sugárkezelés (bal emlő érintettség) . Sugárkezelés utolsó időpontja 2020.09.30-án volt a mellkas röntgen a mai nap készült. Lelet értelmezésében kérném a segítségét. Áttétre utal vagy a sugár mellékhatásaként valamiféle gyulladás alakult ki? Milyen kezelés javasolt? Regenerálódhat még a tüdő meg a szív? Szakvélemény: A rekesz szabályos helyzetű, jól határolt. Szabad sinusok. A tüdők légtartóak, a jobb tüdő tiszta. Bal oldalon a középső harmadban ventro-lateralisan kb 7*5*4 cm kiterjedésű, mérsékelt peribronchialis consolidatio, illetve transparentiacsökkenés van, ami valószínűleg irradiatio következménye (pneumonitis): A vascularis rajzolat normális. A hílusi érképlet nem tágabbak. A szív mérs.nagyobb, az aorta nem tág. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza sugárkezelés utáni állapot témában

Kedves Kérdező!

A tüdőben leírt elváltozás a sugárkezelés következménye lehet. Mivel kis kiterjedésű, valószínűleg ez nem okoz majd panaszt, illetve egy idő után fel is szívódhat. Nem áttétre utal.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. december 02., 12:00; Megválaszolva: 2020. december 03., 11:40
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőrákom van?Van-e lehetőségem...
T.Doktornő! CT vizsg. eredménye: JOBB O-ON S4-5 HATÁRÁN 6MM-ES SZABÁLYTALAN ALAKÚ NODULÁRIS KÉPLET LÁTHATÓ.JOBB O-ON S5-BEN A PERICARDIUM MELLETT...
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Gyógyulási esélyek