• Vállfájdalom: mesothelioma vagy csak ízület?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Azbesztgyár mellett nőttem fel (Lőrinciben), a gyárhoz egyik legközelebb eső házban. Az elmúlt években több szomszédomon, ismerősömön diagnosztizálták a mellhártyarákot, majd mindannyian kínhalált haltak. Nemrég sajnos az addig makkegészséges Testvérem is, megrázó szenvedés után, kicsi gyerekeket hagyva hátra (özvegyét többmilliós perköltségre „ítélték”, miután kártérítést mert kérni az azbesztgyár üzemeltetőjétől a gyerekek felneveléséhez; nekem is van gyermekem, akit szerettem volna felnevelni). Az Ő sorsa miatti felháborodásomban és a saját rettegésemben felborult körülöttem minden, és nem tudom megítélni, mi lehet a „rám került a sor” valódi tünete, és mi a stresszé. Hetek óta fáj a vállam. Nehézlégzés-félét csak a refluxnak tudom be (ami csak a tragédia kiderülésekor tört elő, de már nem múlik), nem érzem összenyomottnak a tüdőmet. (Pszichológushoz jártam, amíg csak ésszerű volt, és egy darabig magánorvosokhoz is, szinte le kellett szoktatnom magam róla, nem szeretnék visszaszokni rá …) Az a kérdésem, hogy hogyan lehet megállapítani a vállfájásról, hogy az mozgásszervi eredetű vagy daganattal kapcsolatos? Szíves válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mesothelioma témában

        Kedves Kérdező! Az előzményekre való tekintettel azt javaslom, hogy keressen fel egy tüdőgyógyászati rendelést, ahol mellkas CT vizsgálatot tudnak végezni, ami egyértelműen ki tudja zárni az esetleges daganatos betegséget. A vizsgálatkor mindenképpen mondja el a környezetében halmozottan előforduló mellhártya daganatok tényét. A továbbiakban rendszeresen, évenként vegyen részt tüdőszűrő vizsgálaton! Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. november 16., 22:25; Megválaszolva: 2017. november 18., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: